Tartu maadlejad võitsid kolm Eesti meistritiitlit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punases trikoos Kaarel Maaten on Eesti meister vabamaadluses.
Punases trikoos Kaarel Maaten on Eesti meister vabamaadluses. Foto: Maria Kilk

Möödunud nädalavahetusel peeti Põltsamaal maha järjekordsed täiskasvanute Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma-, vaba- ja naistemaadluses. Võistlustel osalesid pea kõik Eesti maadluskoondislased. Edukalt tegid kaasa kõigi kolme Tartu maadlusklubi maadlejad, kes võitsid palju tugevaid vastaseid ning saavutasid kõrgeid kohti.

Laupäeval peetud kreeka-rooma maadluse esivõistlusel võitsid tartlased kaheksa medalit, millest üks oli kuld, kolm hõbedat ja neli pronksi. Kõige kirkama medali eest hoolitses SK Kalev/Englase maadleja, üdini kogenud ja väga heas vormis olev Kristjan Press, kes võistles kehakaalus kuni 66 kilogrammi ning alistas kindlalt kõik vastased.

Samas kehakaalus võitsid Tartu maadlejad veel kaks medalit, hõbedale tuli Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi maadleja Magnus Piirits ning samast klubist Martin Kallasma võitis pronksmedali.

Kehakaalus kuni 74 kg saavutas üllatuslikult kolmanda koha Kristjan Pressi treeningkaaslane Ott Tõnissaar, kes tugeva püstimaadlusega kompenseeris mõningaid puudujääke partermaadluses. Oti komistuskiviks sai aga kogenum Eesti Maaülikooli maadleja Silver Tõgen, kes kasutas kindlalt ära Otti tehnilisi puudujääke ning tagas pääsu finaali. Seal pidi aga Silver tunnistama oma vastase paremust ning oli võidetud teise koha üle silmnähtavalt pettunud, kuna oli endale eesmärgiks seadnud Eesti meistritiitli.

Kuni 84 kg meeste seas võitis Hardo Toots (SK Kalev/Englas) samuti hõbemedali jäädes alla vaid Eesti koondislasele Eerik Apsile. Samas kehakaalus pidi mullune hõbemedalimees Vahur Steinberg (TÜ ASK) leppima sel korral pronksmedaliga.

Kõige raskemate meeste seas, kelle valitsejaks eelmise aasta olümpiahõbe Heiki Nabi, võttis pronksise autasu Kaarel Maaten Eesti Maaülikoolist, kaotades napilt poolfinaali.

Laupäevasele kreeka-rooma maadluspäevale järgnes  vabamaadluse ja naistemaadluse pühapäev, kus tartlased suurendasid oma medaliarvu veelgi.

Pühapäevaseks tippsündmuseks Tartu maadlushuvilistel võib kindlasti pidada kuni 120 kg meeste finaalmatši, mille suutis kindlalt enda kasuks pöörata Eesti Maaülikooli kasvandik Kaarel Maaten. Päev varem saavutas ta kreeka-rooma maadluses pronksmedali. Võidumatšis alistas ta Eesti ühe tugevama vabamaadlusklubi Viljandi Tuleviku esindaja Ragnar Kaasiku.

Üllatusi oli pühapäeval varuks veelgi, sest kuni 84 kg meeste seas jõudis finaali ja saavutas teise koha Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi esindaja Martin Aedma, kes on varem kuulsust kogunud pigem muudel spordialadel.

Tartu Ülikooli Akadeemilisele Spordiklubile jagus aga medaleid veelgi. Kuni 74-kilogrammiste meeste seas võitis teist päeva järjest hõbemedali universaalne maadleja Magnus Piirits, kes pidi sel korral oluliselt suurema Viljandi Tuleviku maadleja Rain Aleksandrovi nappi paremust tunnistama.

Meeste arvestuses võitis pronksmedali veel Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi noormaadleja, alati rõõmsameelne Rainer Grosberg, kes osales kuni 55-kilogrammiste meeste heitluses. Olgu lisatud, et Rainer on veel nii noor, et täiskasvanute võistlustest saab ta osa võtta vaid eriloaga.

Kindlasti peab mainima ka naismaadlejate tulemusi, sest varemgi kuulsust kogunud Eesti Maaülikooli naiskond oli taaskord tasemel. Eesotsas Maria Kilgiga, kes tuli Eesti meistriks kuni 48-kilogrammiste naiste seas ning kaitses sellega oma eelmisel aastal võidetud tiitlit. Kolmanda koha samas kehakaalus saavutas sama klubi maadleja Sirgi Saar.

Kuni 55-kilogrammiste naiste seas suutis oma kogemuse õigel ajal realiseerida ja kolmandale kohale tulla Margit Korotkova Eesti Maaülikooli Spordiklubist.

Võitluslikku maadlust demonstreeris ka Anette Traks Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, kes maadles kuni 63 kilogrammiste naiste seas ning tuli tugevaid vastaseid võites kolmandaks.

Kõige raskemate naiste seas kehakaaluga kuni 72 kilogrammi tuli Epp Mäe järel teiseks, taaskord Eesti Maaülikooli Spordiklubi maadleja, Gerlin Järvela.

Tartu maadlejad saavutasid seekord erinevates kehakaaludes ja maadlusviisides kokku 17 auhinnalist kohta, millest kaheksa medalit võideti kreeka-rooma maadluses, viis medalit naistemaadluses ning neli medalit vabamaadluses.

Saavutatut silmas pidades võib kindlasti rääkida kordaläinud võistlustest ja ettevalmistusest, leidsid Tartu maadlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles