Loit Kivistik: rong viigu Viljandist hoopis Riiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Loit Kivistik
Viljandi linnapea Loit Kivistik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tähtsam kui raudteeühendus Tartu või Pärnuga on see, et Viljandist pääseks rongiga Riiga, kirjutab Viljandi linnapea Loit Kivistik Postimehe arvamusportaalis.

Härra Rivo Veski idee Tartu ja Pärnu raudtee abil ühendada on kindlasti tähelepanu äratav, kuid kas sellest ka kasu sünnib, on iseküsimus. Nõustuda tuleb tõsiasjaga, et Viljandi on raudtee mõistes tupikjaam ja sellega ei ole viljandlased kindlasti rahul. Siiski näen ma linnapeana olukorda teises valguses kui ajakirjanik.

Nimelt on Viljandile olulisem jõuda raudteed mööda Riiga. Sealt avaneb juba lennujaama kaudu võimalus pääseda edasi laia maailma ja seda oluliselt tihedamalt ning täpsemalt kui Tallinnast. Lõuna-Eestile on Riia tõmbekeskuseks ja seda eirata on selge patt.

Täna räägime riigisiseselt pidevalt omavalitsuse piirideülesest mõtlemisest. Ärme ole siis kinni riigipiirides, mõtleme laiemalt. Ka viljandlane tahab olla maailmakodanik ning rongiühendus, mis viib Viljandist Riiga, annab maailmakodaniku identiteedile olulise tõuke. Luues võimalusi, suudame kodanike jaoks teha nende kodukoha atraktiivseks.

Ajakirjanik Rivo Veski tegi üle-eile Postimehe arvamusportaalis ettepaneku, et Rail Balticu rajamise ja Haapsalu-raudteeliini taastamise valguses võiks arutada ka Pärnust läbi Viljandi Tartusse viiva raudtee loomist. Tema sõnul on see arendus oluline muuhulgas selleks, et maa inimestest, eelkõige noortest, pealinna tühjaks ei jookseks.

Postimees küsis ka oma lugejatelt gallupis, mida nad ideest arvavad, ning eile hommikuse seisuga leidis koguni 79 protsenti, et taolist raudteed on väga vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles