Sulgpallurid jagavad meistritiitleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedest pühapäevani jagavad Eesti parimad sulgpallurid A. Le Coq´i Spordimajas 49. korda meistritiitleid. Parimad selgitatakse meeste ja naiste üksikmängus, meeste ja naiste paarismängus ning segapaarismängus.

Meeste üksikmängus asub tiitlit kaitsma Londoni olümpiamängudel 17. koha saavutanud ja võistlustel esimese paigutusega Raul Must (Triiton), kelle esimene mäng algab laupäeval kell 11. Musta sõnul muutuvad Eesti meistrivõistlused tema jaoks aasta-aastalt psühholoogiliselt järjest keerulisemaks, sest teda kui favoriiti soovivad võita kõik ja esireketil lasub jälle vastupidi kohustus  teistest peajagu üle olla.

Raul Musta skalpi lähevad jahtima nii Eesti teine reket  Rainer Kaljumäe kui ka mitmed andekad noormängijad nagu näiteks Ronald Üprus, Sander Merits ja Heiko Zoober. Meeste üksikmängu kvalifikatsioonist pääseb põhiturniirile kuus mängijat, kes kõik on võimelised võitlema medali eest. 

Naistel tihe konkurents

Naiste üksikmängu vastasseisud on veelgi põnevamad, sest  nii Laura Vana, Karoliine Hõim kui ka Getter Saar paiknevad maailma edetabelis esimese kahesaja hulgas ja võimatu on ette ennustada, kellel õnnestub sel aastal meistritiitel võita. Laura Vana kommenteeris napilt: «Lähen võitma! Kui pean nimetama kõige raskema vastase, siis selleks on ilmselt Karoliine Hõim.»

Pikalt vigastustega kimpus olnud Karoliine Hõim peab kõige suuremaks vastaseks iseennast, kuid loodab siiski oma mängumasina kohe esimesest geimist käima saada. Küsimusele, kes naiste üksikmängu tiitli võidab, vastas ta: «Muidugi mina! Aga kui ma ka kaotan, olen siiski väga õnnelik juba selle üle, et jälle mängida saan. Võtan võistlust pingevabalt ja teen teistel tüdrukutel elu nii raskeks kui suudan.»

Kolmikust kõige tagasihoidlikum on Getter Saar, kes lubas väljakul anda endast kõik ja keskenduda ühele mängule korraga, sest tema sõnul on naisüksikmängus kõik neli paigutust omavat tüdrukut piisavalt ohtlikud.

Võimalus esikolmikut üllatada on ka U17 vanuseklassis võistlevale Nõo tüdrukul Kristin Kuubal, kes maailma juunioride edetabelis paikneb 59. kohal.

Paarismängudes mitmed võimalused

Meeste paarismängus on esimese paigutusega Rainer Kaljumäe-Raul Käsner. Kvalifikatsioonist hakkab end läbi murdma duo Raul Must-Sten Rääbis. Triitoni treeneri Mart Siliksaare hinnangul poleks üldse üllatav, kui kahe mainitud paari ees napsavad esikoha hoopis eelmise aasta Eesti meistrid Kristjan Kaljurand-Robert Kasela.

Naiste paarismängus võistleb kokku üheksa paari ja edetabelipunktide puudumise tõttu alustab kvalifikatsioonist paar Karoliine Hõim-Laura Vana. Kvalifikatsiooni võidu korral ootavad neid põhitabeli esimeses ringis esimese paigutusega TÜ ASK-i paar Kertu Margus-Grete Talviste. Maailma juunioride edetabelis 35. kohal paiknev Nõo tüdrukute paar Kristin Kuuba-Helina Rüütel on tabelis teise paigutusega.

Segapaarismängudes on paaride tase väga ühtlane ja võitjat ennustada raske. Tulist lahingut oodatakse nelja paari vahel – aasta segapaariks valitud Kristjan Kaljurand-Laura Tomband, teise paigutusega Vahur Lukin-Grete Talviste ning Raul Käsner-Kertu Margus ja Ants Mängel-Gretel Ainen.

Reedel kell 16 algab kvalifikatsiooniturniir, laupäeval kell 10 alustatakse põhiturniiril segapaarismängudega.. Finaalid ja pronksimängud algavad pühapäeval kell 10. Tabeleid on näha siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles