Martin Kutmani esimesed mälestusvõistlused toovad kõrgetasemelise kergejõustikuõhtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala pärast, teisipäeval, 5. veebruaril,  toimuvad  Tartu Ülikooli Spordihoones legendaarse treeneri Martin Kutmani esimesed mälestusvõistlused. Talvehooaja eeldatavalt kõige kõrgetasemelisem kergejõustikuvõistlus Eestis toob eelülesandmise põhjal ülikoolilinna publiku ette tugevaid atleete vähemalt kümnest riigist.

Oma sisehooaja avastardi kõrgushüppes teeb Martin Kutmani viimaste aegade edukaim õpilane Eesti rekordiomanik Anna Iljuštšenko, kellele astuvad vastu äsja 1.90 hüpanud valitsev Eesti meister Eleriin Haas, ukrainlanna Natalia Gapchuk (isiklik rekord 1.93), poolatar Karolina Blazej (1.91), venelanna Oksana Krasnokutskaja (1.87) ja Gintare Nesteckyte (1.86) Leedust.

Naiste teivashüppes asuvad Eesti rekordit (4.25) püüdma senine rekordiomanik Lembi Vaher ja nädala eest isikliku margi 4.20 peale viinud Reena Koll. Alavõitu hakkavad jahtima ka Soome rekordinaine Minna Nikkanen (isiklik rekord 4.60) ja venelannad Angelina Zhuk (4.45) ning Tatjana Stetsjuk (4.20). Meeste teivashüppes näeb Eesti paremiku kõrval Läti esinumbrit Mareks Arentsit (isiklik rekord 5.60) ja Jevgeni Agejevit (5.56) Venemaalt.

Kuuekümne meetri jooksus on meestest peafavoriidiks maailmameistrivõistlustel teatesprindis pronksmedali võitnud Saint Kitts & Nevise esindaja Antoine Adams (isiklik rekord 6,64) ning naistest venelanna Jekaterina Filatova (7,25) ja Hanna Maari Latvala (7,34) Soomest.

Meeste kaugushüppes on Eesti paremikule vastu astumas Martin Kutmani teise kodumaa Gruusia rekordimees Boleslav Skhirtladze (Gruusia rekord 8.12) ja Läti kaheksameetrimees Elvis Misans (8.00). Naistest on üles antud võimsa isikliku rekordiga (7.01) Veranika Shutkova Valgevenest ja Lauma Griva (6.88) Lätist.

Nädalalõpuni kestva registreerimise käigus lisandub võistluste stardiprotokolli suure tõenäosusega silmapaistvaid atleete veelgi.

Võistlusõhtu algab kell 17.15 toimuva kuulitõukega. Avatseremoonia algab kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles