Spordimuuseumi juubeliaasta algas postkontoris töiselt

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka spordimuuseumi arendusjuht Siim Randoja soetas eile pärastlõunal endale uue tervikasja, millele Maimu Virro vaid eile erilise päeva templi lõi.
Ka spordimuuseumi arendusjuht Siim Randoja soetas eile pärastlõunal endale uue tervikasja, millele Maimu Virro vaid eile erilise päeva templi lõi. Foto: Margus Ansu

Maimu Virrol, Eesti spordimuuseumi postkontori klienditeenindajal, oli eile palju tegemist. «Tavalistel tööpäevadel ei lähe müük nii hästi,» muheles Virro pärastlõunal oma leti taga. «Aga täna on käinud juba üle paarisaja ostja.»

Need ostjad olid kollektsionäärid ja sportlased, kes tulid endale soetama eile müüki tulnud 87-sendist tervikasja nr 76 ehk spordimuuseumi 50. aastapäevaks välja antud postkaarti, millele on trükitud Tartus Rüütli tänaxxvas asuva muuseumi maja kujutav mark. Ka spordimuuseumi arendusjuht Siim Randoja soetas eile pärastlõunal endale uue tervikasja, millele Maimu Virro vaid eile erilise päeva templi lõi.

Kuid see nägus postkaart pole ainus, millega 50 aastat tagasi Eesti Põllumajanduse Akadeemia spordisaalis ehk Maarja kirikus avatud spordimuuseum huvilisi kostitab. Vaatamist-kuulamist jagub terveks selleks aastaks, kinnitas Eesti spordimuuseumi direktor Daimar Lell.

Homme avatakse juubelinäitus «Poolsajand pinkidel», mis annab meeleoluka ülevaate muuseumi kirjust olemise ning tegutsemise loost. Laupäeval ootab muuseum kõiki huvilisi lahtiste uste päevale. «Saab vaadata näitusi, haruldasi museaale ja hoidlaid, lastele on mängutuba ning külla tuleb suusataja Jaak Mae,» tutvustas Daimar Lell tasuta üritust. «Pakume ka kringlit, teed ja kohvi.»

Spordimuuseumi juubeliaasta lõpetatakse detsembris rahvusvahelise konverentsi ja juubeliväärilise galaõhtuga. Mullu käis spordimuuseumis üle 12 000 külastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles