Elva kandis peaksid elektrikatkestused harvemaks jääma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva uus alajaam.
Elva uus alajaam. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi uuendas kahe miljoni euro eest Elva piirkondlikku alajaama, millega firma lubab paremat töökindlust ning vaba võimsust juhuks, kui uued ettevõtted soovivad võrguga liituda.

Ehitustööd vältasid ligi aasta ning nüüd võttis firma ehitajalt vastu 110/15 kV alajaama.

Viimase viie aasta vältel on Elektrilevi viinud Elva keskpinge õhuliinidest enamuse maakaablisse, paigaldanud kaugjuhitavaid lüliteid, jaganud ümber liinide koormust ja nüüd lõpetas tööd piirkonna tähtsaima alajaama kapitaalremont. «See kõik aitab kaasa elektrikatkestuste vähenemisele ja võime öelda, et Elva elektrivõrk on täna heas seisukorras,» märkis Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen.

Seni kasutuses olnud trafod vahetati rohkem kui kaks korda võimsamate vastu, arvestades kohalike ettevõtete laienemisplaane ja elanike kasvanud elektritarbimist piirkonnas. Lisaks rajati Elvasse uus alajaamahoone, uuendati 15-kilovoldine jaotusseade ja paigaldati keskkonna- ja elektriohutust suurendavaid seadmeid.

Koos suvel uuendatud Elva haigla ja keskkooli alajaamadega investeeris Elektrilevi Elva piirkonna elektrivõrgu töökindluse parandamisse möödunud aastal kokku 2,66 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles