Tõnis Lukas asub ERMi direktori kohale 21. jaanuaril

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Kristjan Teedema

Detsembri alguses Eesti Rahva Muuseumi direktoriks valitud Tõnis Lukase esimene tööpäev on 21. jaanuaril. Nii on kokku lepitud kultuuriministeeriumiga, kinnitas Lukas.

«Alguses oli kokkulepe, et alustan tõnisepäevast,» täpsustas Lukas. Mõne päeva võrra otsustati töölepingu sõlmimist siiski edasi lükata seetõttu, et 17. jaanuaril annab ta riigikogus senised tööülesanded korrektselt üle.

Lukase asendusliikmena tõenäoliselt riigikokku suunduv Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kaja Kreisman annab ametivande 21. jaanuaril. Samal päeval võtab Lukas Eesti Rahva Muuseumi juhtimise üle.

Homsest lubas Lukas hakata end detailselmalt kurssi viima Eesti Rahva Muuseumi juhtimist puudutava dokumentatsiooniga. Ees seisavad mitmed kohtumised uute kolleegidega.

«Üldises plaanis on muuseum heas moraalses ja vaimses seisundis,» ütles Lukas. Ta avaldas lootust, et muuseumi uue peamaja ehitushanget ei vaidlustata, siis säiliks ka muuseumipere ind uut maja sisuga täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles