Pühad möödusid meedikutele rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnale ei toonud jõulupühad kaasa suuremat töökoormust. 

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmm ütles eile lõuna ajal Tartu Postimehele, et võrreldes teiste päevadega möödusid pühad rahulikult. «Eilsest on traumasid olnud väheke rohkem, sest oli vaba päev ja taheti sporti teha, aga läks ju libedaks. Pisitraumasid on olnud seetõttu natukene rohkem, aga mitte midagi katastroofilist. Võrreldes tavapäevadega ei rohkem ega vähem,» rääkis Nõmm.

Eelmise aasta statistika järgi käis erakorralise meditsiini osakonnas ööpäevas umbes 120 patsienti. Tänavu oli jõululaupäeval neid 85, esimesel ja teisel jõulupühal veidi üle saja.

Tüüpilisemad tervisehädad olid seotud külmetusega. «Sellised viirusnakkused, mis on tegelikult perearsti rida, aga nüüd olid pikad pühad ja neid polnud. Teiseks on pisitraumad. Läks ju sulale ja pärast tõmbas jää peale,» sõnas Nõmm ning ennustas, et libedusest põhjustatud traumade hulk võib veel kasvada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles