Botaanikaaias tasub jõuluajal tingimata suudelda

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglased usuvad, et kui kedagi jõulude ajal puuvõõriku all suudelda, toob see uuel aastal head õnne, rääkisid Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Annela Nõmmik (paremal) ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kuraator Kaili Orav, kes sättisid eile botaanikaaeda üles jõulutaimede näitust.
Inglased usuvad, et kui kedagi jõulude ajal puuvõõriku all suudelda, toob see uuel aastal head õnne, rääkisid Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Annela Nõmmik (paremal) ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kuraator Kaili Orav, kes sättisid eile botaanikaaeda üles jõulutaimede näitust. Foto: Margus Ansu

Inglased usuvad, et kui kedagi jõulude ajal puuvõõriku all suudelda, toob see uuel aastal head õnne, rääkisid Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Annela Nõmmik (paremal) ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kuraator Kaili Orav, kes sättisid esmaspäeval botaanikaaeda üles jõulutaimede näitust.

Õnne toova puuvõõriku riputasid nad õppeklassi sissepääsu kohale. Sealt edasi liikudes saab näitusel «Jõulutaimi kogu maailmast» uudistada 45 taime, keda kasutatakse maailma eri paigus jõulumeeleolu loomiseks.

Alpikannide ja jõulutähtede kõrval on näiteks väljas oma okastega majapidamisest kurja eemal hoidev astelpõõsas (iileks), harilik granaadipuu, lillepoest leitud kodumaine harilik pohl ja veel üht-teist põnevat.

Kasvuhoonetes on eksootilised jõulupuud ja -põõsad tähistatud ning mõni neist on ka soojade maade kommete kohaselt kaunistatud. «Jõuluks ei pea alati ostma õitsevat taime, näiteks jõulutähte või alpikanni,» märkis Annela Nõmmik. «Kaunistage oma toataimed ära ja kodu ongi kohe rõõmsam.»

Botaanikaaia kolmetahuline piimalill on tänavu rõõmsama ilme saanud päkapikumütsidega.

Tartu Ülikooli loodusmuuseumi, Tartu keskkonnahariduse keskuse ja Tartu Ülikooli botaanikaaia koostöös valminud jõulutaimede näitust saab vaadata iga päev, ka jõulupühade ajal ja aastavahetusel kell 10–17 kuni 13. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles