Tummfilmi saadab nüüdismuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Elektriteater lõpetab Tartu Uues Teatris (Lai 37) täna kell 19 oma sügishooaja kontserdi-tummfilmiga.

Edmund Erkki Hõbe alias Multiphonic Rodent on oma muusikaga taas ellu äratanud 1925. aasta tummfilmi «Tšekaa komissar Miroštšenko». See linateos ootas oma aega Eesti Filmiarhiivi riiulil. Nüüdseks on restaureeritud, digiteeritud ja korra juba Eesti filmi juubeliaasta ürituste raames Tallinna kinomajas ekraanile jõudnud.

«Kuigi filmi sisu on kohati vägivaldne ja esineb ka piinamist, on peamine lugu kahest värskelt armunud noorest eestlasest (Agnes ja Karl) Venemaal,» märgib Elektriteatri veebileht.

Noored ootavad luba, et naasta kodumaale. Karli armukade pruut Erna kirjutab selle kohta kaebuse Kontrrevolutsiooni ja Sabotaaži Vastu Võitlemise Ülevenemaalisesse komisjoni. Kaebuse võtab vastu tšekistide komissar Miroštšenko. Filmis on näha armastust, piinamist ja ka Miroštšenko sisemist kriisi.

Filmi režissöör on sakslane Paul Sehnert ja operaator Rudolf Unt. Nimiosas on Mihkel Lepper, teistes osades Valentine Vassiljeva, Niina Ormus, Kalju Raag, Leoniide Jürisson, Alfred Hindre jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles