Estonian Air jätab järjest Tartu lende ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Tartu lennujaamas.
Estonian Airi lennuk Tartu lennujaamas. Foto: Margus Ansu

Tartu ja Tallinna vahet lendamist lõpetav Estonian Air jättis eile hommikul ära juba üheksanda lennu detsembri jooksul.

1. detsembril oli tühistatud Tartust algama pidanud lend, sest ei olnud ühtki reisijat. Läinud kolmapäeva õhtust eilseni jäid ära aga kõik lennud, kokku kaheksa.

Estonian Air kommenteeris, et lendude tühistamise põhjused on tehnilist laadi. Üks Saab 340 on plaanilises hoolduses, teine plaanivälises. «Praeguste hinnangute järgi peaksid edasised lennud Tartu liinil toimuma,» ütles pressiesindaja Maris Talvari.

Estonian Airi viimane lend enne liini peatamist peaks olema 22. detsembril. Ei ole selge, kas mõni lennuettevõte hakkab lähiajal sellel liinil opereerima või mitte, lausus Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross.

«Suurima tõenäosusega võiks see olla mõni väiksem operaator, nagu Avies. Sellisel juhul on tähtis, et lennud toimuksid mõne suurema kompanii, nagu näiteks Estonian Airi koodiga,» lausus ta. «Koodi mittejagamine toob Tartust reisijale Tallinnas lisaajakulu ja -kohustusi ning lisariske seoses järgmise lennusegmendiga.»

Novembris tühistas Estonian Air Tartu ja Tallinna liinil seitse lendu, toimus neid 46. Reisijaid oli 720, neist saabus Tartusse 399 ja lahkus 321. Seega oli 33-kohalise lennuki keskmine täitumus 47,4 protsenti.

Tartu ja Helsingi vahet lendav Flybe sõidutas novembris 1108 reisijat, neist saabus siia 566 ja lahkus siit 542. 48-kohalise lennuki keskmine täitumus on seega 44,3 protsenti. Lende ära ei jäänud. Detsembris on Flybe ära jätnud ühe edasi-tagasilennu, põhjuseks varakult teatatud lennuki tehniline hooldus.

Flybe teeb Tartusse enne jõuluvaheaega viimase lennu 21. detsembril ja on peale pausi tagasi 6. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles