Tants ja kauplemine käis külmast hoolimata

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talvisele tantsupeole Tartus tuli kõledast talveilmast hoolimata umbes 400 rahvatantsijat – rohkem kui eelmisele kolmele peole. Lund on krae vahele sadanud varemgi, tantsutaati Ullo Toomit ei olnud aga meenutustena peo keskmesse seni veel tõstetud. Rahvatantsude kõrval tulid 50-minutilise kava teises pooles esitusele seltskonnatantsud, kuhu tõmmati kaasa ka pealtvaatajaid.

Kõige osavõturohkemad tantsud laupäeval kesklinnas ei olnud siiski labajalad või reinlendrid. Enne ja pärast pidu käis raeplatsil ja Küüni tänaval karmi ilma kohta küllaltki rahvarohke jõululaat. Müüjad tõstsid külmanäpistatud jalgu paigal tammudes teineteise kõrvale hommikust õhtupoolikuni, nii et selle tantsu nimi võiks olla külmjalg.

Kunstnikud Epp Mardi (paremal) ja Mariliin Kindsiko (taamal leti otsa juures) olid ennast paksult sisse pakkinud. Ja nagu Kindsiko ütles, teab ta nüüd, mismoodi on olla Arktikas.

Siin-seal hõljus õhus hõõgveini hõng, silma hakkas villaste käpikute ja sokkide lette. Ilmselt mõnigi oleks tahtnud osta Jaroslavlis valmistatud vilte koos kalossidega, aga hind 64 eurot tundus siiski soolasevõitu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles