Hispaaniasse matkanud tartlanna jõudis sihtpunkti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarika Traat matka sihtpunktis: Hispaanias Santiago de Compostela linnas palverändurite katedraali ees.
Maarika Traat matka sihtpunktis: Hispaanias Santiago de Compostela linnas palverändurite katedraali ees. Foto: Erakogu

Pärast kuue kuu pikkust jalgsimatka jõudis tartlanna Maarika Traat täna lõuna paiku soovitud sihtkohta - Santiago de Compostelasse Hispaanias, mis on paljude maailma palverändurite sihtkohaks.

Täna hommikul jäi kõndida viimane neli kilomeetrit. Eelnenud öö veetis ta ühes suures palverändureile mõeldud ööbimiskohas. Intervjuu ajal Postimehele istus Traat parasjagu koos Jaapanist, Mehhikost, Kanadast ja Saksamaalt pärit palveränduritega kohvikus ning jagas nendega rännakumuljeid.

Santiago de Compostela tervitas jalgsikõndijat väga vihmase ja tuulise ilmaga. «Võib öelda, et ilm rikkus pisut emotsiooni ära,» tunnistas Traat, lisades, et halva ilma tõttu pole ta täna saanud linnast veel ühtegi fotot teha.

Sellest hoolimata valdab teda rahulolutunne. «Ei teel olles ega ka praegu ei ole ma ette võetud rännakut kordagi kahetsenud.» Traadi sõnul oli teel olemine mõnes mõttes isegi toredam kui kohale jõudmine, sest eesmärk on nüüd saavutatud.

Rännakule tagasi mõeldes leidis Traat, et raske see kindlasti ei olnud. Positiivselt üllatas teda inimeste lahkus. «Kui ei leidnud öömaja, kutsus ikka keegi enda juurde. Kui jalanõud ära lagunesid, kinkis keegi hea inimene uued,» kirjeldas Traat.

Kohe ei plaani Traat Hispaaniast koju naasta ning soovib enne külastada riigi ookeaniäärseid väikelinnu. Seetõttu ei oska ta ka veel öelda, millal koju Tartusse tagasi jõuab. Jõule sooviks ta siiski meeleldi kodus koos lähedastega veeta. Samas pelgab ta, et lennupiletid on pühade eel röögatult kallid. Üks variant on hääletades koju sõita, kuid see võtab aega vähemalt nädala, oletas Traat. «Jalgsi tagasi kõndima ma igatahes ei hakka,» sõnas ta naerdes.

Kui mõni kaasmaalane juhtub lähiajal sõitma autoga Hispaaniast Eestisse ja on nõus ka rändaja tagasi koju tooma, võib võtta kontaktide saamiseks ühendust Postimehe toimetusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles