Vabatahtlikud päästsid hukkunud mehe naaberkorterist naise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngus Valga maanteel põlenud kortermajas hukkus 1960. aastal sündinud mees. Maja trepikoda ning ühiskäimla said tulekahjus suuri kahjustusi.
Rõngus Valga maanteel põlenud kortermajas hukkus 1960. aastal sündinud mees. Maja trepikoda ning ühiskäimla said tulekahjus suuri kahjustusi. Foto: Lõuna päästekeskus

Kui vabatahtlikud päästjad öösel poole kolme paiku esimesena Rõngus Valga maanteel asuva seitsme korteriga puidust maja juurde jõudsid, oli trepikoda juba paksu suitsu täis. Suur osa majaelanikest said ise välja, üks mees jäi aga sisse.

«Trepikoda oli juba nii hullusti suitsu täis, et sinna enam sisse minna ei saanud,» kirjeldas Rõngu vabatahtlik päästja Kalle Raja, kes jõudis koos kolleegi Aadi Vihmaga põlengupaika esimesena.

Inimesed olid väljas, vaid üks noorem naine lehvitas päästjaile teise korruse aknast. Talveks kinni kleebitud aknaid ei õnnestunud avada ka maja seina äärde redeli püsti pannud päästjail. Inimelu säästmiseks löödi aknlaklaas puruks ning naine toodi redelit mööda alla.

Samal ajal jõudsid hoovile Elva suitsusukeldumisvarustuses päästjad, kes tormasid otsemaid voolikutega majja. Nemad leidsid kustutustööde käigus ka 1960. aastal sündinud meesterahva surnukeha.

Enim said tules kahjustada trepikoda ning kahe ülemise korruse korteri ühiskasutuses olnud tualettruum. Sündmuskoha üle vaadanud menetlusinspektori esialgsel hinnangul saigi tuli alguse tualettruumist. Et aga elektrit käimlas ei olnud, on selge, et tule päästis lahti inimkäsi. Vara on veel öelda, kas tuli sai alguse sigaretist, küünlast või mõnest teisest tuleallikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles