Jõuluaeg toob Leiutajatekülla kaugeid külalisi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

C-duurist algab ja läheb sama lõbusalt, väheste mollidega esimese vaatuse ja seejärel teise vaatuse lõpuni uus lastelavastus «Lotte jõulupidu». Esietendus on Vanemuise suures majas täna keskpäeval. Teine on juba õhtul.

Vaatajate ees on lumine Leiutajateküla. Põder Gustav (Priit Strandberg või Robert Annus) veab sinna saani, kuhu kinkide kõrvale on mahtunud Jaan Willem Sibula häälega jõuluvana.

Et Gustav libiseb ja teeb põlvele viga, siis annab talle kohe süstiabi jänesdoktor Ave (Maria Soomets). Kui draakon Otto (Aivar Tommingas) saab Austraaliast jõulukaardi, lööb Gustav koos teistega tantsu, jalg kipsis.

Jõuluvana saan ei ole aga niisama lihtne sõiduriist. Nii näiteks tõuseb Lotte (pildil vasakult, Gerli Padar) ja putukate (nende hulgas on ka Gerli Padari tütar Amanda Rebeca) suureks üllatuseks saanist ühel hetkel imekombel täiesti ehtne Mary Poppins (Hanna-Liina Võsa). Tuleb teisigi külalisi kaugelt, teistest muusikalavastustest.

Lõpuks õpetab Lotte publikule selgeks ühe jõululaulu. Selle saavad kõik etenduse lõpuni vaadanud lapsed plaadile salvestatuna kingituseks kaasa.

Lavastuse teksti on kirjutanud Janno Põldma. Muusikajuht ja dirigent on Tarmo Leinatamm, lavastaja Ain Mäeots, kujundaja Iir Hermeliin, koreograaf Janek Savolainen, valguskujundajad Tõnu Eimra ja Andres Sarv.

«Lotte jõulupeo» etendustele Tartus ja Tallinnas on saada veel vaid mõni üksik pilet. Vanemuine palus edasi öelda, et kurvastada ei ole vaja. Seesama lavastus on mängukavas ka aasta pärast jõulukuul. Need aga, kes tahavad teatrilavalt ikka tänavu jõulumeeleolu saada, võiksid minna «Pähklipurejat» vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles