Rahvusülikool peab 93. sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Laupäeval tähistab Tartu Ülikool rahvusülikooli 93. aastapäeva tavapärase aktuse, tõrvikrongkäigu ning balliga.

Aktusel promoveeritakse kolm audoktorit, 101 doktorit, nimetatakse postuumselt auliige ning antakse üle Rahvusmõtte auhind.

Rahvusülikooli 93. aastapäeva tähistamine algab reedel, 30. novembril. Ülikooli raamatukogus avatakse akadeemik Harald Kerese 100. sünniaastapäeva näitus.

Aktus algab laupäeval kell 12. Loengu «Eesti keeleala piirid» peab Tartu ülikooli eesti keele ajaloo ja murrete professor akadeemik Karl Pajusalu. Ülikooli audoktoriteks nimetatakse Helsingi ülikooli lastehaiguste professor Mikael Knip, Jyväskylä ülikooli romaani filoloogia professor Outi Merisalo ning tuntud sotsiaalpsühholoog, Maastrichti ülikooli emeriitprofessor Geert Hofstede.

Tartu ülikooli auliikmeks nimetatakse postuumselt Gunnar Vasar märkimisväärse materiaalse toetuse osutamise eest ülikoolile.

Esialgu ei avalda ülikool, kes saab tänavu Rahvusmõtte auhinna. Selle auhinnaga tunnustab Tartu ülikool inimesi, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust.

Rahvusülikooli aastapäev jätkub tõrvikrongkäiguga, mis hakkab kell 17 Vanemuise 46 õppehoone eest liikuma ülikooli peahoone juurde. Traditsiooniline aastapäevaball algab kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

Esmaspäeval, 3. detsembril kell 14 annab ülikooli sihtasutus ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis kätte selle aasta stipendiumid ja preemiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles