Koolipered kutsutakse pakendeid koguma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi taara. Illustreeriv foto.
Tühi taara. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

1. novembril algas üldhariduskoolidele mõeldud pandipakendite kogumise kampaania, et suurendada õpilaste keskkonnateadmisi ja propageerida pakendite taaskasutusse suunamise tähtsust.

Kuigi kampaaniaga liitumine kestab ametlikult 30. novembrini, saab ühineda veel ka detsembri esimestel päevadel. Seejärel läheb kampaanias osalejate nimekiri lukku.

Et ka väiksematel koolidel oleks motivatsiooni osa võtta, käib arvestus kahes kategoorias: koolid, kes on arvuliselt kõige enam pakendeid kogunud, ning koolid, kes on õpilase kohta enim pakendeid kogunud. Võistlus kestab aprilli lõpuni.

Peaauhinnaks on mõlema kategooria parimale koolile unikaalne spordipäev Eesti spordikangelastega, kelleks on olümpiavõitja Gerd Kanter, kergejõustiklane Grit Šadeiko ja jalgpallur Mart Poom.  

Lisaks saavad kõik kampaaniaga liitunud koolid kokku kogutud pandipakendite tagatisraha endale, et kasutada seda koolile sporditarvete ostmiseks.

Kampaaniaga liitunud koolidest ei tehta taarapunkti, pakendeid kogutakse Eesti Pandipakendi jagatavate spetsiaalsete tarvikute abil. Koolide kogumiskastid mahutavad umbes 250 (0,5-liitrist) plastpudelit. Et pakendite loendus oleks võimalik, ei tohi pakendi triipkood olla kahjustunud ega kuju deformeerunud.

Pakendid veetakse esimest korda ära enne jõuluvaheaega või erikokkuleppel kooliga kuni detsembri lõpuni. Soovi korral saab kool pakendite äraveo tellida ka varem, seda tingimusel, et täitunud on kolm kogumiskotti.

Kõik loodushoidliku kooli kampaania jooksul kokku kogutud pakendid saadetakse taaskasutusse.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali sõnul on kolme nädala jooksul kampaaniaga liitunud 50 üldhariduskooli üle Eesti. «Märkimisväärne on just väikeste piirkondade esindatus, seni on suuremate keskuste, nagu Tallinna ja Tartu koolide osalemine oodatust tagasihoidlikum,» ütles ta.

Raal lisas, et Sportland on jaanuaris kahele ja aprillis kolmele kummagi kategooria parimale koolile välja pannud korv- või jalgpalle ning kampaania lõpus pakub kõigile osalenud koolidele 30 protsenti allahindlust sporditarvete ostmisel.

Kampaania kohta saab lugeda netiaadressilt http://eestipandipakend.ee/loodussobralikkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles