Tartu korvpalliliigades läks hooaeg käima

Teet Kalmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol kohtuvad Tartu Kalev/Estiko ja Ülenurme võistkond möödunud aasta poolfinaalis.
Fotol kohtuvad Tartu Kalev/Estiko ja Ülenurme võistkond möödunud aasta poolfinaalis. Foto: Siim Teder

Oktoobris said hoo sisse järjekordsed Tartumaa meistrivõistlused korvpallis, kus osaleb kuus naiskonda ja 45 meeskonda. Mäng käib neljas erinevas liigas.

Nii naiste kui meeste meistriliigas mängitakse kaks täisringi ja põhiturniiri võitja on ka karikavõitja. Play-offid mängitakse põhimõttel parim ühest mängust. Meeste põhiturniiri kaks parimat pääsevad kohe otse final-fouri, ülejäänud kaks final-fouri pääset selgitavad omavahel välja võistkonnad, kes põhiturniiril jäid kohtadele 3.-10.

Meeste meistriliigas on meeskondade osas toimunud suured muutused. Viimase viie aasta meister ja kolme aasta karikavõitja SK Nordic Basket/Arilix teeb motivatsiooni kogumiseks vaheaasta ja Luunja võistkond loobus.

Tartu meistriliigaga liitus neli uut võistkonda: Tartu ülikooli korvpalliklubi kaks järelkasvuvõistkonda Salva/Rock I ja Salva/Rock II, Melk ja Partnerid/NIP ja KK Kuldvillak/Asfaldigrupp.

Esimeste voorude mängud on näidanud, et uustulnukad ei ole kellegi vastu aukartust tundnud. Melk ja Partnerid/NIP jagab peale kolme vooru täiseduga esikohta Tartu Kalev/Estiko ja Termeco/Nõoga ning viimases mängus alistasid nad Hanza tulemusega 78:54.

Varem Tartu I liigas mänginud meestega on liitunud möödunud hooajal veel Pärnu eest Eesti meistriliigat mänginud Rain Kärner ja Ülenurme võistkonnast tuli üle Virgo Vutt.

Kaotusekibedust pole veel pidanud maitsma ka kahe viimase hooaja final-fouri jõudnud Tartu Kalev/Estiko, kes viimati alistas 71:53 Torma Spordi. Meeskonna tuumik on jäänud samaks, lisandunud on möödunud hooajal SK Nordic Basketis mänginud Peep Orlovski.

Termeco/Nõo võistkond on tänavu väga olulisel määral tugevnenud, sest võistkonnaga liitusid möödunud hooajal Valga võistkonnas mänginud Kaivo Pullisaar ja Kaarel Koolman ning SK Nordic Basketist tuli võistkonda üle Silver Kuuba. Viimati alistasid nad Ülenurme võistkonna tulemusega 103:73, tabades sealjuures 16 kolmepunktiviset.

Tänavune meistriliiga võistkondade tase on ühtlane ja kindlasti soovivad väga kõrgete kohtade nimel võidelda ka ülejäänud võistkonnad. Dramaatilises kohtumises võitis Salva/ Rock I lisaajal viimasel viiel aastal final-fouri jõudnud BC Athena 82:79, kusjuures BC Athena mängija eksis 0,3 sekundit enne mängu normaalaja lõppu teisel vabaviskel.

Lisaks Salva/ Rock I-le on veel 2 võitu ja üks kaotus kirjas Hanza ja Eesti maaülikooli võistkondadel. Kindlasti pole hooaja algusega rahul tugevad Tartu Terminaali, Ülenurme ja Torma Spordi võistkonnad, kaks nappi kaotust on saanud südi mängu näidanud KK Kulvillak/Asfaldigrupp.

Naiste meistriliiga

Naiste meistriliigas osaleb tänavu kuus naiskonda ja uudisena on suurfavoriidi Tartu ülikooli naiskonna mängijad jaotunud Tartu liigas kolme võistkonna vahel. Lisaks Tartu ülikooli naiskonnale mängivad nad veel Tartu valla ja Triobeti võistkondades.

Tartu Kalevi naiskonnal on kirjas kolmest mängust kolm võitu, ühest mängust üks võit on turniiritaberis Tartu Ülikooli naiskonnal.

Põhjalikumat infot Tartu Korvpalliliiga kohta saab veebiaadressilt www.vile.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles