Tuule poognad tõmbavad kontserdisarja helisema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riivo Kallasmaa.
Riivo Kallasmaa. Foto: Sille Annuk.

Täna kell 18 Tartu Linnamuuseumis toimuv kontsert «Tuule poognad» avab uue Tartu kammermuuusikute sarja «Senza sordino».


Esinevad Leonora Palu (flööt), Riivo Kallasmaa (oboe), Heimo Hodanjonok (klarnet), Rene Sepalaan (fagott), Jan Pentshuk (metsasarv), Jaanika Rand-Sirp (klaver)
Kavas on Beethoven ja Poulenc

Uus Tartu kammermuusikute sari «Senza sordino"» esitleb eelkõige Tartu interpreete, kes on kaasanud oma programmidesse ka värvikaid külalisi.

Sarjas osaleb ligi 40 muusikut ja esialgu on planeeritud kevadhooaega viis ja sügishooaega kaheksa kontserti.
Peamiseks kontserdipaigaks on ajalooline ja kaunis Tartu Linnamuuseumi saal.
Mitmekülgne kavavalik sisaldab heliloomingut barokkajastust kaasaegse improvisatsioonilise muusikani. Rohkelt on instrumentaalteoseid ja põnevat vokaalloomingut, kaasatud on kirjanduslikud pärlid.

Kevadhooaja kontserdid on 15. ja 27. aprillil ning 4. ja 25. mail 2009.

Sihtasutuse Tartu Muusikafestival eestvedamisel algava kontserdisarja tähtsust kommenteerib idee autor, Heino Elleri Muusikakooli direktor Kadri Leivategija: «Kammermuusika harrastuse poolest on Tartu kuulus olnud ammustest aegadest, ulatudes 180ne aasta tagusesse minevikku. Käesolev sari on ülihea võimalus Tartu suurepärastel muusikutel pakkuda linnarahvale muusikaelamust ja tagada kammermuusika hea maine jätkusuutlikkus.»

Sarja produtsent Merle Kollom lisab: «Kuigi Tartu linnas puudub oma professionaalsete muusikute tegevust korraldav organisatsioon, on ilmselge, et Tartus tegutseb hulk andekaid muusikuid, kes vajavad esinemisväljundeid väljaspool orkestrandi- ja pedagoogitööd. Läbi sooloesinemiste on võimalik ka muusikalist vormi üha edasi arendada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles