Vabavõitlejad ootavad tuliseid lahinguid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis võitles Alik Tseiko (punase käesidemega) rootslase Martin Wojcikiga, kelle ta napi kahe minutiga ka alistas.
Aprillis võitles Alik Tseiko (punase käesidemega) rootslase Martin Wojcikiga, kelle ta napi kahe minutiga ka alistas. Foto: Peeter Langovits

Laupäeval Tartus Annelinna spordimajas kümnendat sünnipäeva tähistava võitlusspordiürituse MMA Raju peamatšil võitleb American Top Teamis treeniv Alik Tseiko endast kogenuma prantslase Eric Cebareciga.

Tseikol on peetud matšidest kuus võitu ja kaks kaotust, Cebarecil kümme võitu ja kuus kaotust. Matš toimub kaaluklassis kuni 83,9 kg A-klassi reeglite järgi. See tähendab kolme viieminutilist raundi, mille vahel saavad sportlased puhkust ühe minuti, ja lubatud on küünarnukilöögid nii püsti seistes, maadeldes kui ka maas.

«Alikule on päris raske sobivat vastast leida – mees on liikunud kaalukategooria võrra alla ning on seal veelgi võimsam. Ameerikas veedetud kolm kuud on palju parandanud ka pok­si­tehnikat ja liikuvust,» kommenteeris Eesti esivõitlejat Raju peakorraldaja Ott Tõnis­saar.

Otsustavad erioskused

Selles matšis saab otsustavaks Cebareci poksimis- ja maasvõitluse oskus, sest maadluses peaks endine Eesti maadluskoondislane Tseiko olema igal juhul tugevam.

Kuigi maadleja on see, kelle käes on kontroll, kas võideldakse püsti või maas, pole sellega midagi peale hakata, kui vastane on mõlemas asendis parem – see on koht, kus Cebarec saab üllatada. Tseiko kasuks räägib aga väga tugev ja plahvatuslik füüsis.

Õhtu teises peamatšis lähevad vastamisi Hollandis Com­bat Sports Academys treeniv Eesti võitleja Dmitri Ivanov (neli võitu ja neli kaotust) ning mõnevõrra kogenum Prantsuse võitleja Jason Ponet (kuus võitu ja kuus kaotust). Matš toimub kaaluklassis kuni 77,1 kg A-klassi reeglite järgi.

Ivanov kinnitas, et on lahinguks valmis. «Kolisin Hollandisse, et keskenduda ainult treeningutele, ning täpselt seda olen saanud siin ka teha. Kõige rohkem oleme rõhku pannud püstivõitlusele ning usun, et see toob mulle ka selles matšis võidu,» kommenteeris ta.

Ootamatu vahetus

Avamatšil võitlevat Jüri Jõgistet tabas nädala alguses üllatus: nimelt sai ta endale uue vastase, Aleksei Jakovlevi Venemaalt. Jõgiste esialgse vastase, itaallase Marco Marrase mänedžerilt hakkasid korraldajad mõned päevad tagasi väga vasturääkivat infot saama ning nii otsustati kindluse mõttes kohe uus vastane otsida.

Jõgiste uus vastane on esimene Raju külalissportlane Venemaalt, kes tegeleb kombat­samboga, mis on sportlikule vabavõitlusele paljuski sarnanev täiskontaktne võitlussport. Jakovlevil on üheksa aastat treeningukogemust ning ta on selle aja jooksul pidanud ligikaudu 80 võistlusmatši. Raju peakorraldaja Ott Tõnis­saare sõnul on seda täiskontaktse võitlusala kohta päris palju.

Jõgistet muudatus ei morjenda. «Mis seal ikka, võitlejana võtan kõik väljakutsed vastu,» kommenteeris ta ja lisas, et tema plaanid väga ei muutu, sest uue vastase profiil on sarnane eelmise omaga. Et sambotaust tähendab tavaliselt väga tugevat maasvõitlust ja jalalukke, siis teatas Jõgiste resoluutselt, et sellisesse olukorda ta kindlasti sattuda ei taha.

Matš toimub kaaluklassis kuni 65,8 kg B-klassi reeglite järgi, mis tähendab kolme-neljaminutilist raundi, mille vahel saavad võistlejad ühe minuti puhata. Küünarnukilöögid ei ole selles klassis lubatud.

Uuendusena on võimalus Raju jälgida ka neil, kes kohale minna ei saa. Nimelt tehakse kogu üritusest Postimehe veebilehe vahendusel otseülekanne.

Raju X

• Reedel kell 18 ametlik kaalumine Tasku keskuses.

• Laupäeval kell 13 amatööride ja kell 19 proffide võistlus Annelinna spordimajas.

Võitluskaart

1. B –65,8 Jüri Jõgiste vs. Aleksei Jakovlev (Venemaa)

2. B –65,8 Helin Paara vs. Inga Kaledaite (Leedu)

3. B –65,8 Henri Hiiemäe vs. Ramunas Paliunis (Leedu)

4. B –61,2 Lauri Ülenurm vs. Marcin Lasota (Poola)

5. B –70,3 Jass Murutalu vs. Davide Caruso (Itaalia)

6. B –65,8 Lauri Mägi vs. Janusz Staszewski (Poola)

7. A –77,1 Dmitri Ivanov vs. Jason Ponet (Prantsusmaa)

8. A –83,9 Alik Tseiko vs. Eric Cebarec (Prantsusmaa)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles