Tänavakunstniku teose juures käis Eesti brändi väljalõikaja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teosest on osa välja lõigatud.
Teosest on osa välja lõigatud. Foto: Raimu Hanson

Tartu loomemajanduskeskuse järjekordse noore kunsti oksjoni tööde näitusel on lõigatud välja suur osa tänavakunstnik Edward von Lõnguse teosest «Welcome to Estonia», millel seisab T-särgis ja lühikestes pükstes paljasjalgne neegrinooruk.

Välja on lõigatud T-särgilt kiri «Welcome to Estonia». See märk valmis aastal 2002 ettevõtluse arendamise sihtasutuse projektis «Eesti tuntuks!». Eesti brändi kogu kontseptsioon koos selle märgiga läks maksma üle 13 miljoni krooni.

Edward von Lõngus oli oma teose pannud oksjonile alghinnaga 10 eurot. Enampakkumine toimub 8. oktoobril Tartu loomemajanduskeskuses ja Osta.ee portaalis, kus on oksjoni projektijuhi Liina Rausi sõnul juba tehtud pakkumisi. «Ei tea praegu, kas selle asja taga on provotseeriv tänavakunstnik ise või mõni tõsiusklik rassist-vandaal,» märkis ta.

Mõni aeg hiljem teatas projektijuht, et kunstnikuga on õnnestunud tema esindaja kaudu kontakti saada. «Ta on muudatusest teadlik ja tema seisukoht on: kõik, mis juhtub teosega, ettekavatsetult või mitte, saab osaks teosest, show must go on," edastas Liina Raus.

Projektijuhi sõnul on aga näitusel ja oksjoni veebikataloogis palju teisi huvitavaid teoseid, millele võiks tähelepanu pöörata. Von Lõnguse töö oksjon asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles