Tartumaal hukkus avariis jalgrattur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soe ja tuulevaikne õhtu meelitas Tartus ja Tartumaal teedele pedaale tallama väga palju rattureid. Ühele neist jäi see paraku viimaseks treeninguks.

Veerand tundi enne kella 18 õhtul oli 1970. aastal sündinud Indrek jõudnud Tatra orust Otepää suunas pedaalida viis-kuus kilomeetrit Kiisa mäele kui selja tagant saabus surmav hoop. Tagant lähenenud Ford Transiti väikebussi juhti, 29-aastast Taavit, võis pimestada õhtupäike, kuid täpsema hinnangu juhtunu põhjustele annab alustatud kriminaalmenetlust. Praeguseks on selge üksnes see, et bussijuht oli kaine.

Rattur paiskus tugevast löögist värskelt hooldatud pehmele põllule ning suri. Scotti võidusõiduratas jäi teepeenrale. Taganttulija hoog oli kiire, millest annab tunnistust rattaraami vahelt minema lennanud tagaratas, mis paiskus umbes 15 meetri kaugusele teepeenrale. Veel kaugemale lendas ratta raamile kinnitatud pump ning kõige pikema teekonna õhus läbis vasaku jala rattaking. Ka joogipudel lebas õnnetuspaigast mitmeid meetreid eemal.

Ehmatuse üle elanud väikebussi juht sai oma masina pidama alles paarsada meetrit kaugemal. Neljarattalisel oli purunenud kaitseraud ning küljest tulnud peegel. Vigastusi ta ei saanud.

Jalgrattur kandis kiivrit, mis aga kokkupõrke tagajärjel mõranes. Tegemist on selle aasta esimese surmaga lõppenud liiklusõnnetusega Tartumaal.

Politseile teadaolevalt võis õnnetuse juhtudes sel teel olla teisigi liiklejaid. Asjaolude täpsemaks selgitamiseks palutakse kõigil, kes juhtusid õnnetust pealt nägema või omavad muud selgitavat infot, helistada politsei telefonil 730 8814 või 612 3000 või anda endast märku meiliaadressil louna.ate@list.politsei.ee

Copy
Tagasi üles