Eestlased tulid jääaluse kalapüügi MMil üheksandaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes talipüügi MMil käinud Eesti koondisse kuulus ka tartlane Stanislav Pesjukov.
Soomes talipüügi MMil käinud Eesti koondisse kuulus ka tartlane Stanislav Pesjukov. Foto: Ove Maidla

Möödunud nädalavahetusel Soomes Kuopios peetud jääaluse kalapüügi maailmameistrivõistlustel sai Eesti koondis üheksanda koha.

Mullu Valgevenes peetud MMil tulid eestlased seitsmendaks. Üheksas koht 13 osalenud riigi seas pole küll kiita aga konkurents oli tõesti väga tihe, kinnitas Eesti koondise kapten Lehar Lehtsaar. Selja taha õnnestus jätta sellised väga tugevad kalapüügiriigid nagu USA, Rootsi, Norra jt.

Lehtsaare sõnul olid soomlased merelahel valmistanud ette päris keerulised püügiplatsid, kus põhi langes kiiresti. Esimene päev läkski aia taha, sest kala õigest sügavusest üles leidmine võttis aega. Lõpuks see siiski õnnestus ning siis hakkas ahvenat, särge vähem ka latikat ja kiiska jääaugust tulema korralikult.

Teisel päeval olid kogemused juba käes ja siis läks kõik ladusalt. Püük käis kirptirguga ning suurimad kolme tunni vältel ühe inimese kohta püütud saagid ulatusid kuue-seitsem kiloni.

Soomlased kasutasid koduveti eelist kõigiti ära ning nad olid leiutanud ka uue õnge kiiresti välja kerimise mooduse, rääkis Lehtsaar. See andis neile suurematest sügavustest püüdmisel suure eelise. Korraldajate üllatuseks napsasid nende nina eest maailmameistritiitli aga hoopis ukranlased.

Koondisesse kuulusid Alexander Andrusenko, Jaak Kask, Mati Banhard, Stanislav Pesjukov, Margus Ollin, Julia Ivanova, Marko Abram ja Lehar Leetsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles