Õpetajad panid pahaks direktori flirtimist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Luunja keskkool.
Pildil Luunja keskkool. Foto: Kristjan Teedema

Veidi üle poole aasta Luunja keskkooli direktorina töötanud Ants Sergi juhtimisstiil sattus sügisel õpetajate süüdistuslaviini alla. Nüüdseks on probleemid lahenenud, kinnitas Luunja valla haridusnõunik Kadi Saarso.

20. oktoobril kogunenud kooli õppenõukogu pani kirja 17 etteheidet, mis puudutavad direktori juhtimisstiili, kooli esindamist ja ka suhtlust kolleegidega.

Samuti polnud direktor toona kokku tulnud pedagoogide hinnangul suutnud luua üksmeelset ja meeldivat töökeskkonda, mis on õpetajate arvates kõige olulisem. Pöördumisele kirjutas alla 20 Luunja keskkooli õpetajat.

Muu hulgas ei olnud õpetajad rahul töökoormuse kasvuga, mis ei too kaasa palgalisa. Samuti panid õpetajad direktorile süüks otsustusvõimetust varalistes küsimustes, negatiivset suhtumist õpetajatesse, kuid ka suhtlemisstiili, mis väljub naisõpetajate kirjelduse järgi asjalikkuse ja neutraalse nalja piirest ning muutub flirtivaks.

Oma küsimustele nõudsid nad direktorilt vastuseid ning läkitasid õppenõukogus vastu võetud probleempunktid ka vallavolikogule. Ükski pöördumisele alla kirjutanud õpetaja, kellele Tartu Postimees eile helistas, et tahtnud siiski avalikult rääkida, kuidas asjad on koolis edasi läinud.

Valla haridusnõuniku Kadi Saarso sõnul olid paljud õpetajate välja toodud mureküsimused kommunikatiivset laadi ning need on nüüd leidnud lahenduse. Nimelt kutsus direktor kohe pärast vastuolude tekkimist kokku koosoleku ja vastas kõigile küsimustele. «Kõik jutud said läbi räägitud,» märkis Saarso.

Ta lisas, et neljapäevase vallavolikogu istungile jõuab õpetajate arupärimine lihtsalt infopunktina. Otseselt õpetajaskonna ja direktori läbisaamist rahvaesindajad arutama ei hakka.

Ants Serk ise polnud eile samuti nõus telefonitsi juhtunut kommenteerima ning palus küsimused läkitada e-postiga. Hiljem teatas ta e-kirjaga, et volikogus on õpetajate kiri teemaks informatsiooni edastamise mõistes ja sellele on vastatud.

Veel lisas ta, et Luunja keskkooi on kiires arengus ja tal läheb hetkel väga hästi. Luunja kool on ka üks neist vähestest koolidest Eestis, kus õpilaste arv kasvab nii põhikoolis kui gümnaasiumis. «Väljalangevus on praktiliselt olematu.»

«Maksame õpetajatele ja ka teistele töötajatele korralikku tulemustasu,» lisas ta. Kiire arenguga kaasnevad Serki sõnutsi aga paratamatult eriarvamused ja küsimused.

Sergi direktoriametisse valimine tänavu märtsis pani nii õpetajad kui mitmed teisedki haridustöötajad kulmu kergitama, sest mullu jaanuaris mõistis Tartu maakohus ja hiljem ka ringkonnakohus endise Kivilinna gümnaasiumi direktori süüdi omastamises ning mää­ras talle karistuseks kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Et koolijuhina kriminaalkorras karistatud inimene võetakse uuesti tööle koolidirektorina, on pretsedent, nõustus toona ka Luunja valla haridusnõunik. Tema sõnul osutus Serk konkursil siiski selgelt kõige tugevamaks kandidaadiks ja nii valik tehtigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles