Tartumaal kanepikasvatust pidanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikasvatus
Kanepikasvatus Foto: Politseiamet

Tartu maakohus karistas täna tingimisi vangistusega noormeest, kes pidas Tartumaal paarikümnest taimest koosnenud väikest kanepikasvatust.

Kohus määras 21-aastasele Aleksandrile kokkuleppemenetluses kanepi ebaseadusliku kasvatamise ning kasvatatud kanepist marihuaana ebaseadusliku valmistamise ja hoidmise eest kolmeaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Lisakohustusena ei tohi süüdistatav käitumiskontrolli ajal tarvitada narkootikume. Karistusaja hulka arvas kohus kolm eelvangistuses viibitud päeva, ühtlasi tuleb noormehel tasuda menetluskulude katteks 1936 eurot.

Süüdistuse järgi kasvatas mees Tartumaal Peipsiääre vallas asuval kinnistul 25 kanepitaime, mille korrakaitsjad leidsid ja võtsid läbiotsimisel ära tänavu 13. mail. Lisaks leidsid politseinikud ligi 20 grammi marihuaanat.

Süüdistatav oli varem kriminaalkorras karistamata. 

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles