Joobespäi auto juhtimine viis vanglasse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas eilse otsusega Jaan Reinvelti (51) kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Karistusele liideti Reinveltile varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistus, millega koos peab ta kandma kokku kahe aasta ja kahe päeva pikkuse vangistuse, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Menetluskulude katteks peab Reinvelt tasuma 703 eurot.

Süüdistuse kohaselt juhtis alkoholijoobes Reinvelt selle aasta 23. aprillil päevasel ajal Võrumaal Võru vallas Väimela alevikus asuva kaupluse juures sõidukit Volkswagen Sharan.

Mees tunnistas üles, et kõigepealt jõi ta kodus õlut, siis tuli autoga poe juurde, kus jõi veel koos tuttavaga viina. Pärast seda istus mees rooli, kuid kaugele ta ei jõudnud, kuna tema juhitud sõiduk rammis parklas manööverdades teist autot.

Süüdistatavat on varem kriminaalkorras kuus korda karistatud ning tal on üks kehtiv karistus liikluskuriteo toimepanemise eest, märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Riita Serikova. «See on mõjuv põhjus reaalse vangistuse nõudmiseks,» põhjendas ta.

Politsei tuletab meelde, et liiklusolukorrast saab politseid teavitada liiklusliinil 612 3000 või tasuta lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles