Tartumaa sulgpallurid naasid Euroopa juunioride karikaetapilt medalitega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil medalivõitjad: vasakult Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes(pildilt puuduvad Sale-Liis Teesalu, Heiko Zoober, Mikk Õunmaa, Mario Saunpere.
Pildil medalivõitjad: vasakult Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes(pildilt puuduvad Sale-Liis Teesalu, Heiko Zoober, Mikk Õunmaa, Mario Saunpere. Foto: Amar Marran, erakogu

Klaipedas peetud Euroopa juunioride karikaetapil sulgpallis saatis edu Tartumaa sportlasi. Kaheksast riigist pärit 136 noormängija konkurentsis toodi koju üheksa medalikomplekti.

Mänge peeti 11-punktilise geimivõiduni ja kolme võidugeimini. Kas sellise punktisüsteemi juurde tulevikus jäädaksegi, otsustatakse novembrikuus, rääkis Tartumaa mängijate juhendaja Mart Mäerand.

Kristin Kuuba (Nõo), kes hiljuti osales noorte olümpial Nanjingis, oli medalivõitja kolmes mänguliigis. Üksikmängu poolfinaalis kaotas tasavägises mängus venelannale Ekaterina Kutile (10:11, 11:9, 9:11,9:11). Paarismängus Helina Rüütli (Nõo) ja segapaarismängus koos Mihkel Laanesega (Triiton) võideti hõbemedal.

Kristin Kuuba arvati taas Euroopa sulgpalliliidu Future stars (tulevikutähed) programmi ning talle anti toetust 1200 eurot. Ühtlasi peab ta läbima hooajal kaheksa täiskasvanute MK-etappi, milleks sellest toetussummast ilmselgelt ei piisa ning reisida tuleb suuremalt jaolt ikka oma rahakoti peal, lisas Mäerand.

Kuuba eesmärk on jõuda maailma reitungus praeguselt täiskasvanute 316. kohalt tuleva aasta juulikuuks 170. kohale.

Mihkel Laanes käis autasustamispjedestaalil samuti kolmel korral. Lisaks tuli kolmas koht üksikmängus ja meespaarismängus.

Pronksmedalid said veel Kati–Kreet Marran (Nõo) koos Sale-Liis Teesaluga (Triiton) naispaarismängus. Marran teenis pronksise autasu ka segapaarismängus tallinlase Mario Saunperega.

Kolmanda koha medalid võitsid veel meespaarismängus Mikk Õunmaa ja Heiko Zoober (mõlemad Triiton).

Sel nädalavahetustel ootavad naisjuuniore ees juba täiskasvanute maailmakarikaetapid Poolas ja Tšehhimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles