Juhiloata roolijoodikul tuleb veeta kuu arestikambris

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil arestikamber.
Pildil arestikamber. Foto: Ain Protsin/Postimees

Politsei taotles möödunud reedel aresti 27-aastasele Raidole, kes juhtimisõiguseta ning alkoholi pruukinuna sõidukirooli asus. Kohus mõistis liiklusrikkujale karistuseks 30 arestipäeva.

Möödunud neljapäeva, 24. juuli õhtupoolikul teatas tähelepanelik Tartu linna elanik politseile Emajõe äärest sõitu alustanud Opelist, mille juht võib olla joobes.

Väljakutsele reageerinud Tartu patrullpolitseinikud peatasid kirjeldustele vastava Opel Omega vähem kui kilomeetri jagu eemal Tuglase tänaval.

Kontrollimisel selgitasid politseinikud, et kaaskodanikes tähelepanu äratanud sõiduauto roolis oli alkoholi pruukinud Raido, kel puudus ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus.

Juhtimisõigus puudus mehel aga just seetõttu, et ta on varemgi politseile korduvalt sarnaste rikkumistega vahele jäänud ning luba rooli asuda on temalt kohtuotsusega juba varasemalt ära võetud.

Liiklushuligaanist mees tunnistas politseinikele napsisena rooli istumist ning selgitas, et Emajõe ääres kalastades tuli tal väsimus peale ning ta soovis vaid koju puhkama sõita. Kuna aga mehel kainet juhti rooli panna polnud, otsustas ta mõne kilomeetri pikkuse kodutee masina roolis omal jõul läbida.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Vallo Tõnuvere sõnul on tegu sõidukijuhiga, kes juba aastaid sihilikult eirab liiklusreegleid ning paneb selliselt ohtu ka kõik teised liiklejad.

«Politsei eesmärgiks on tagada, et inimesed ei saaks selliste vastutustundetute juhtide süül liikluses viga ega hukkuks,» märkis ta.

Tõnuvere lisas, et kuna Raidole ükski varasem karistus pole oodatud mõju avaldanud, on praegu parimaks võimaluseks ohtlik juht korraga kuuks ajaks liiklusvoolust lihtsalt füüsiliselt eraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles