Vallavanema umbusaldamine jätab vallavalitsuse inimtühjaks

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Rummel
Ants Rummel Foto: SCANPIX

Kui tänasel erakorralisel istungil umbusaldatakse Lohusuu vallavanemat Ants Rummelit, lahkub koos temaga lõviosa vallavalitsuse töötajatest.

Kokku lahkub sel juhul viis Peipsiäärse vallavalitsuse töötajat eesotsas vallavanema ja vallasekretäriga, ametisse jääb vaid kaks inimest. «Kui vallavanem läheb, siis läheme meie ka,» lausus vallasekretär Daisy Utsar. «Ära lähen mina, maanõunik, arendusnõunik ja sekretär-kassapidaja, alles jääb minu teada finantsnõunik ja sotsiaalnõunik.» Tõsi, alles jääb ka kalmistuvaht ja majandusmees.

Utsari sõnul elab neljast tõenäolisest lahkujast vaid üks Lohusuu vallas ja ilmselt tuleb volikogul leida ka suur osa uue vallavalitsuse töötajatest mujalt. «Need kohalikud, kes on varem olnud siin tööl, lasti juba varem lahti. Küllap volikogu siiski kuskilt uue vallavalitsuse leiab, ehkki kerge ülesanne see pole.»

Täna kell pool kümme algav Lohusuu vallavolikogu istung on juba teine erakorraline istung vähem kui nädala jooksul – läinud kolmapäeval ebaõnnestus opositsioonil volikogu esimehe Toivo Kivi umbusaldamine, täna toimub aga koguni kaks umbusaldushääletust. Kõigepealt püüab neljaliikmeline opositsioon teistkordselt umbusaldada Toivo Kivi, seejärel tuleb aga vaid kolm kuud ametis olnud vallavanema Ants Rummeli umbusaldushääletus. Kivi juhitud viieliikmelisel koalitsioonil on seni volikogus enamus ja seega peaks hääletuse tulemusena lahkuma pigem Rummel.

Rummel andis 10. Septembri Postimehele avameelse intervjuu ja juba siis prognoosisime, et selle tulemusena kaotab mees tõenäoliselt töö. Rummel süüdistas Kivi vallaametnike pidevas terroriseerimises ja tõmbas seoseid omavalitsuse arengupeetuse ja volikogu tegevuse vahele. Artikkel pööras tähelepanu reale teistelegi omavalitsuse tegemistele ja/või tegematajätmistele, teiste seas valla 2,24 miljoni krooni suuruse võla tekkepõhjustele.

Põhjalikumalt loe Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles