Santos tõi Tartusse 276 rahvusvahelist vutimatši

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne turniiri võeti üksteiselt mõõtu sõprusmängudes. Teisipäeval testisid mänguvormi FC Santos (punases) ning Peterburi Zeniti ja Moskva Druba ühisvõistkond (kolllastes vestides).
Enne turniiri võeti üksteiselt mõõtu sõprusmängudes. Teisipäeval testisid mänguvormi FC Santos (punases) ning Peterburi Zeniti ja Moskva Druba ühisvõistkond (kolllastes vestides). Foto: Sille Annuk

«Turniir võiks isegi suurema osalejate hulgaga olla, asi jääb väljakute puuduse taha,» möönis Eesti suurima rahvusvahelise laste jalgpalliturniiri Tartu Cup 2009 üks korraldaja Jaak Naaber jalgpalliklubist FC Santos.


Igatahes madistab kahel nädalavahetusel, 27.– 29. märtsini ja  3.– 5. aprillini, Tartus umbes 1400 noort (7–12-aastast) jalgpallurit Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Soomest. 

Turniir peetakse kahel Tartu kunstmuruväljakul (Annelinna staadion ja Mart Reiniku kooli staadion), mis on mängude ajaks pisemateks platsideks jagatud.

Et Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Venemaal algab noorte jalgpallihooaeg kevade saabumisega, siis on Tartu Cup 2009 osalejatele enne pika hooaja algust hea võimalus tutvuda võistkonna valmisolekuga ja teha veel viimaseid muudatusi. Sihiks ikka hea tulemus oma riigi meistrivõistlustel.

«Peab ikka väga kõva sats olema, et sel turniiril esinelikusse pääseda,» andis  korraldustiimi kuuluv FC Santose treener Hillar Otto aimu, kui tugeva tasemega vutilahingud Tartus lahti lähevad.

Mõni päev enne turniiri algust saabus korraldajatele info, et FK Družba (Venemaa), kes mängib turniiril 1996. sündinud pallurite vanuserühmas, võitis Moskvas peetud Venemaa futsal’i (saalijalgpall) meistrivõistlustel esikoha.

Kindlasti ei saa alahinnata Venemaalt saabuvaid teisigi võistkondi. Nende hulgas on ka FK Slavator, kes on tartlastele tuttav juba sügisturniirist Tartu Santos Cup 2008. FK Slavator on andekatest poistest koosnev väga tugev jalgpalliklubi.

Leedulastest on kohal FK Žalgiris, kelle treener andis kohe mõista, et tuleb turniirile ainult ühe ja kindla eesmärgiga – võita turniir!

Soomlastest on esindatud FC Honka jalgpalliakadeemia ja Käpylan Pallo. FC Honka on tunnustatud jalgpalliakadeemia Soomes, kes tegeleb andekate noorte jalgpallurite otsimise ja kasvatamisega. Seega on FC Honka kindlasti üks turniiri favoriite. Ka Käpylan Pallo on väga tugev jalgpalliklubi, neid kutsutakse Soomes lausa Lõuna-Soome regiooni noorte rahvuskoondiseks.

Kahjuks jääb tulemata algselt registreerunud, ent hiljem viisaprobleemide küüsi jäänud Gruusia tuntuim ja väga pikkade traditsioonidega jalgpalliklubi FC Dinamo Tbilisi. «Neid me ootame oma sügisesele turniirile,» sõnas Jaak Naaber.

Sügisel on Tartusse tulemas ka mullu Santos Cupi võitnud Inglismaa FC Chelsea noorteakadeemia FC Histon. Inglased on lubanud tulla koguni kahe meeskonnaga.

Eesti tugevatest jalgpalliklubidest on Tartus FC Nõmme U / Oper JK, Pärnu JK, FC Levadia, alati tugevad Narva võistkonnad, FC Flora, korraldaja klubi FC Santos jt. 

Tartu Cup 2009 avavile antakse täna kell 9 ja mängitakse kuni pimedate õhtutundideni. Kahel nädalavahetusel peetakse 276 jalgpallilahingut.

Tartu Cup 2009

• 27.–29. märtsini võistlevad 1996., 1998. ja 2000. a sündinute võistkonnad.
• 3.–5. aprillini võistlevad 1997., 1998. ja 2001. a sündinute võistkonnad.
• Mängitakse Annelinna ja Mart Reiniku kooli staadionil.
• Jalgpallimurul on 92 võistkonda ehk u 1400 last: 49 võistkonda ehk u 750 last Eestist; 43 võistkonda ehk u 650 last välismaalt.
• Mängud algavad iga päev kell 9 ja lõpevad hilisõhtul
u kl 21 (v.a finaalid 29.03. ja 05.04. – lõpevad u kl 15).
• Turniiril mängitakse 276 mängu kestusega 2 x 20 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles