Juristide suurfoorum Tartus keskendub põhiseadusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Põhiseaduse 20. aastapäevale pühendatud Eesti õigusteadlaste päevadel Tartus osaleb ligi 700 juristi. Koos arutatakse teemal: kui palju on õiguspraktikas tänapäeval kohta «vanamoodsatele» põhiseaduslikkuse argumentidele.

Tartu Ülikooli teatel peetakse juristkonna suurfoorumit 4. ja 5.oktoobril Vanemuise teatri kontserdimajas. Kahe päeva vältel peetakse üle 40 ettekande avaliku õiguse, eraõiguse ja karistusõiguse sektsioonides.

Lisaks arutletakse teemadel, kas majanduslik otstarbekus ühelt ja massimeedia pealesurutav populistlik lihtsustatus teiselt poolt on muutnud riigi ja inimese suhet niivõrd, et vajame põhimõtteliselt uusi alustalasid; kas ja kuivõrd vajame kohtueelse uurimise ja kohtumenetluse ökonoomiat põhiõiguste kaitstuse arvelt, euromajanduse päästmist rahvusriikluse ja eelarvelise iseseisvuse arvelt, sotsiaalset turvalisust ettevõtlusvabaduse ja vaba eneseteostuse arvelt.

Õigusteadlaste päevadeks ilmub rahvusvahelise eelretsenseeritava ajakirja «Juridica International» tänavune väljaanne «20 Years of the Estonian Constitution». Kirjastus Juura esitleb äsjailmunud trükiseid «Kriminaalmenetluse seadustik. Kommenteeritud väljaanne» ja  «Põhiõigustest kriminaalmenetluses».

Dorpati Konverentsikeskuses avatakse professor Ilmar Rebase 100. ja dotsent Jüri Jegorovi 90. sünniaastale pühendatud näitus. Õigusteaduskonna ajakirja Juridica e-lugeri versiooni tutvustab Krisostomus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles