Tammeka guinealane mängis esimese mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elhadj Ousmane Barry.
Elhadj Ousmane Barry. Foto: Erakogu

Kuigi Tammeka sõlmis 21-aastase Guinea koondislase Elhadj Ousmane Barry ehk Patoga lepingu juba augusti alguses, sai aafriklane klubi värvides väljakule joosta alles laupäeval, kui tartlased võitsid koduväljakul 4:0 Viljandit.

«Pato on väga kiire ja võimsa kehaga ründaja, kes treeningutel on ennast näidanud heast küljest. Ta on füüsiliselt väga heas vormis ja annab meile ründes võimalusi juurde,» iseloomustas mängijat kreeklasest peatreener Joti Stamotopoulos.

Samal ajal kui Patoga sõlmis klubi lepingu ka Kongo Vabariigist pärit Preche Amour Florian Mboungouga, kes esimest korda mängis Tammeka särgis juba augusti keskel. Kongolase elamis- ja tööloa sai klubi kiiresti korda ajada, Patol oli viisa aga algul lühikeseks ajaks. Nii pidi ta uue viisa taotlemiseks kodumaale naasma ja dokumente korraldama, nüüd on need klubi tegevjuhi Veiko Soo sõnul korras ning mõlemad mehed jäävad Eestisse pikemaks ajaks.

Laupäeval 58. minutil mängu sekkunud Pato ei lasknud meeskonnal ega Tamme staadioni tribüünidele kogunenud üle 300-pealisel publikul kaua oodata. Juba 63. minutil näitas ta vasakul äärel oma jõudu: lükkas kergelt õlaga eemale Viljandi kaitsja, sööstis karistusalasse ja saatis terava nurga alt palli vastaste väravasse. Seisuks sai 2:0.

Kohtumise avavärav sündis 55. minutil, kui paremalt äärelt pääses tsenderdama Siim Tenno ning kuigi Viljandi kaitsjad said pea vahele, langes pall tagumises postis Alex Nimo saagiks, kes saatis selle mõõdetud siseküljelöögiga tagumisest postist sisse. 78. minutil realiseeris oma võimaluse Kaspar Kaldoja ning esimesel lisaminutil viimistles seisu Mikk Laas.

Juba täna õhtul kohtub Tammeka esindumeeskond Tallinnas FC Levadiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles