Ida- ja lääneringil on iga päev muutusi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru-Ringtee ristmikul suleti eile hommikul Võru tänava linna sisenev sõidusuund. Pühapäeva õhtuni tuleb autojuhtidel seal linna saamiseks pöörata paremale, Ringtee tänavale.
Võru-Ringtee ristmikul suleti eile hommikul Võru tänava linna sisenev sõidusuund. Pühapäeva õhtuni tuleb autojuhtidel seal linna saamiseks pöörata paremale, Ringtee tänavale. Foto: Sille Annuk

Tartus Lääneringteel ja Idaringteel käivate suurte ehitustööde tõttu ei saa praegu Võru tänavat pidi otse linna sõita. Muutusi tuleb mõlemal suurel tee-ehitusel ka tuleval nädalal.

Eile hommikust pühapäeva õhtuni on sajuveekollektori ehitamise tõttu Võru-Ringtee ristmikul liikluseks suletud Võru tänava linna sisenev sõidusuund.

Erand tehakse seal ainult linnaliinibussidele. Teistel sõidukijuhtidel tuleb linna sõitmiseks teha ümbersõit Ringtee ja Jalaka tänavat või Ringtee-Turu tänavat pidi.

«Just tulin Võru ja Ringtee ristilt, seal liiklus sujus,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak eile päeval kella ühe paiku. «Töö on seal suur, aga loodan, et rahvas jääb ellu.»

Põige paremale

Töö piirkonnas on kiirus piiratud 30 kilomeetrile tunnis. Liikluskorralduse eest vastutab suurel ehitustandril Lääne- ja Idaringteed ehitav AS Nordecon, mis palub liiklejatel tähelepanelikult jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid.

«Esmaspäeva hommikul tahetakse Võru-Ringtee ristmikul Võru poolt linna suunduv tööinimeste voor otse läbi lasta,» rääkis Rein Haak.

Sama päeva lõunast on seal aga uus muutus: vanasse teekoridori hakatakse süvendit kaevama ja siis tuleb autojuhtidel Võru poolt otse linna sõitmiseks teha väike põige paremale, teele ehitatakse ka ajutine ringristmik.

Kibe töö käib praegu hommikust hilisõhtuni Idaringtee naabruses Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitamisel.

Variku viadukti liikluseks suletud sõidusuunal paigaldatakse hüdroisolatsiooni, mis peaks hea ilma korral paika saama nädala lõpuks. Uuel nädalal algab seal loodetavasti asfalteerimine, teatas maanteeameti Lõuna regiooni kõneisik Egle Oolo.

Viadukti all on jäänud teha koonuste kindlustused, trepid ja värviparandustööd. Mõlemad sõidusuunad soovitakse avada oktoobri teisel poolel.

Variku viaduktist veidi Võru poole jääval uuel maanteesillal on talad peal, see viadukt on plaanis kasutusele võtta novembri teises pooles.

Järgmine ümbersõit

Suuremate muutustega tuleb autojuhtidel sealkandis sõites arvestada järgmisest reedest, kui liikluseks suletakse Variku viaduktist Tõrvandi raudteeülesõidukohani viiv maanteelõik.

Kogu liiklus suunatakse seal 22. novembrini ümbersõiduteele, mis kulgeb Rehepapi tee ja Tõrvandi–Lemmatsi tee kaudu.

«Lääne- ja idaringi ehitamine on väga suur töö ja muidugi teeb selline asi autojuhtide elu keerulisemaks,» märkis Rein Haak. «Aga tuleb vastu pidada. Lääne- ja idaringi ehitamisest on räägitud kümme aastat, nüüd lõpuks töö tõesti käib ja see edeneb jõudsalt. Loodame, et pärast nende ümbersõitude valmimist linnaliiklus rahuneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles