Jõgeva autasustas oma parimaid ettevõtjaid

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kuulutati Jõgeval välja linna edumaimad ettevõtjad ning nagu külmalinnale kohane, kinkis linnapea Kalmer Lain laureaatidele termomeetrid.

Tsermoonial kuulutati linna parimaks maksumaksjaks Jõgeva Majandusühistu ning edukaimaks tööandjaks aktsiaselts Vooremaa Teed.

Kaubandus-ja toitlustusfirma Jõgeva Majandusühistu kandis 2011 aastal Jõgeva linna eelarvesse kõige rohkem üksikisiku tulumaksu. Teiseks tunnistati hea maksumaksja konkurssil prussmajasid valmistav aktsiaselts Valmeco, kolmandaks teede korrastamise ja ehitamisega tegelev aktsiaselts Vooremaa Teed.

AS Vooremaa teed kuulutati ka linna edukamaiks tööandjaks arvestades suurimat keskmist töötasu. Paremuselt järgnesid põllutöömasinate maaletoomisega tegelev aktsiaselts A. Tammel ja meditsiiniettevõtter OÜ Piiri Hambaravi

Piirkonna hea kultuuri toetajana austasustati Jõgeva Majandusühistut, hea spordi toetajana AS-i Tallinn Sadam, kes on kaasa aidanud Jõgevale tuntust toonud saalihoki käekäigule.

Linnapea Kalmer Lain märkis, et statistliste numbrite põhjal on Jõgeval stabiilne ettevõtluskeskkond. «Ettevõtete arv on mitme aasta vältel jäänud üldiselt samaks: linnas on 260 äriühingut ja 160 füüsilisest isikust ettevõtjat.»

Suuremad Jõgeva ettevõtjat pakuvad tööd ka Jõgeva valla ning kaugemate paikade elanikele, lisas omavalitsusjuht.

Koos linnapeaga ettevõtteid tunnustanud Jõgeva maavanem Viktor Svjatõsev leidis, et firmadel läheb mõistagi paremini suuemates keskustes, kus ostuvõimelisem turg ja paremad võimalused tööjõu leidmiseks. Seda enam väärivad tema sõnul tunnustust ja lugupidamist need ettevõtjad, kes arendavad majandustegevust ja teevad investeeringuid Eesti mastaabis väikeses keskuses.

Tseremoonial teiste seas sõna võtnud endine majandusminister ning praegune AS Tavid juhatuse liige Meelis Atonen leidis, et kogu Jõgevamaa perspektiivikamaks alaks võib pidada hoopis põllumajandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles