Elektriteater seab fookusesse Eesti filmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Naerata ometi».
Kaader filmist «Naerata ometi». Foto: Internet

Tartu Elektriteater, mis tegutseb Tartu Uues Teatris (Lai 37), on oma uuel hooajal seadnud Eesti filmi sajanda aastapäeva puhul teisipäeviti fookusesse kodumaise filmi.

Avaseansil linastus digitaalseks taastatud Leida Laiuse ja Arvo Iho «Naerata ometi», homme õhtul tuleb vaatajate ette Manfred Vainokivi tänavu valminud dokumentaalfilm «Baskin», järgmise nädala teisipäeval on võimalik vaadata Toomas Hussari uhiuut «Seenelkäiku».

«Nii on plaanis teha detsembrikuuni,» ütles Elektriteatri programmi põhikoostaja Johannes Lõhmus.

Fookusesse seatud filmide linastusele tulevad nende filmidega seotud külalised. Näiteks teisipäeval on oodata publiku ja kinolina vahele Eino Baskini näitlejast poega Roman Baskinit ja filmi režissööri Manfred Vainokivi.

Kavas on väärtfilme mujaltki. Nii näiteks on põhjust minna vanasse võimlahoonesse Laial tänaval neil noortel ja vanadel filmihuvilistel, kes tahavad teha tutvust või taaskohtuda Andrei Tarkovski loominguga.

Täna kell 19 on kavas «Stalker», mis põhineb Arkadi ja Boriss Strugatski jutustusel «Väljasõit rohelusse», ning 1. oktoobril kell 19 «Solaris», mis põhineb Stanislaw Lemi samanimelisel romaanil.

«Need on filmiajaloo suurteosed,» ütles Johannes Lõhmus. «Elektriteater tahaks olla see koht, kus on võimalik vaadata ka vanu, klassikasse kuuluvaid filme, mida teistes Tartu kinodes ei saa vaadata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles