Uue Teatri uue hooaja avavad lapsed

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd on ka väikesi lapsi põhjust Tartu Uude Teatrisse viia. Uue hooaja esimene etendus laupäeval kell 12 on ühtlasi uue lavastuse esietendus. Nimelt on vendade Grimmide muinasjutu põhjal valminud lavastus «Hans ja Grete...», mille autorid, kunstnikud ja esitajad on Kristel Leesmend ja Siim Angerpikk.

Nagu on Uuest Teatrist teatatud, elustatakse lavastuses see vana lugu, äratatakse ellu kummalised tegelased ja maagilised ruumid ning saadakse sõbraks pimedusega. Põnev mäng peaks ergutama kujutlusvõimet ning võimaldab näha, kuidas lihtsate asjadega, nagu valgus ja vari, saab teatrit teha.

«Hans ja Grete...» on mõeldud lastele eeskätt vanuses 4–8 aastat. Etendus kestab umbes 50 minutit.

Kristel Leesmend on näitleja, kelle seni viimane osatäitmine oli Uue Teatri suvelavastuses «Naised valitsevad maailma ehk Opus Geographi­cum». Suvel kaks aastat tagasi lavastas ta Emajõe Suveteatris Helmut Krausseri «Maski», mida mängiti laulupeomuuseumis.

Siim Angerpikk on ERMi programmijuht. Lavastamist on ta õppinud Viljandi kultuuriakadeemias, kuid ei ole seda eriala lõpetanud. Anger­pikk on ühtlasi ansambli Si­timaan vokalist.

Tartu Uue Teatri saali kasutab ka Tartu Elektriteater. Esmaspäeval linastub seal Andrei Tarkovski legendaarne film «Stalker» ja teisipäeval Manfred Vainokivi dokfilm «Baskin».

Kolmapäeval ja neljapäeval on kummalgi päeval kaks «Hansu ja Grete...» etendust, millest vähemalt üks on juba välja müüdud. Nädala pärast, reedel ja pühapäeval, tuleb taas vaatajate ette Ivar Põllu lavastus «Vanemuise biitlid». Ja nii see uus hooaeg edenebki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles