Tänavakunstnik saatis oksjonile digikolli

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Noor kunst läheb taas oksjonile. Kuuendal korral said kunstnikud võimaluse saata või tuua Tartu loomemajanduskeskusse (Kalevi 13) oma töid teemal «Linn».

Žürii valis välja 29 kunstniku teosed. Nendega saab tutvuda näitusel, mille eest loomemajanduskeskuse trepigaleriis ja kohvikus Spargel seisab hea kunstilaenutuse Kaleidoskoop perenaine Liina Raus.

Väljapanekut eile tutvustades peatus ta pikemalt tänavakunstnik Edward von Lõnguse teose «IMP» juures. Humanoid­ne linnas ringi kondav digikoll ei ole mitte lõuendil, vaid tõrvapapil.

Loomemajanduskeskuse seminariruumis on 27. septembril kell 18 oksjoniga seotud loeng. Enampakkumine ise tuleb ettevõtlusnädalal 4. oktoobril kell 17 Atlantises.

Liina Rausi põhitegevus loomemajanduskeskuses on kunstilaenutus, mis läheb päris hoogsalt. Temalt saab laenuks võtta üksikuid kunstiteoseid mitmelt kunstnikult, kuid temaga koostöös on ettevõtetel ja organisatsioonidel oma ruumides võimalik isegi näitusi korraldada.

Raus tõi sellise koostöö näiteks Tartu Teaduspargi ja riigikohtu ning veebidisaini ettevõtte Redwall. Juka Käärmanni ühe maali on Kaleidoskoobilt üheks aastaks deponeerinud isegi Vabariigi Presidendi kantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles