Kapo leidis Võru lähedalt metsast viie inimese luustikud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitsepolitsei uurijad tõid täna Võru lähistel Reedapalo metsas päevavalgele viie inimese luustikud, mis olid maetud eelmisel aastal leitud kümne skeletiga massihaua lähistele.

Seni kogutud andmed näitavad, et tõenäoliselt on tegu nõukogude repressiivorganite poolt pärast Teist maailmasõda tapetud inimeste säilmetega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Reedapalo metsas Võru-Valga maantee lähistel on aastakümneid olnud peidus ajalugu, millest nõukogude võim vaikis, teisipäeval avasid kaitsepolitseinikud veel neli hauda, millest ühte oli suisa kaks inimest robustselt nägupidi sisse visatud.

Inimsusevastaste kuritegude paragrahvi järgi alustas kaitsepolitsei menetlust pärast eelmise aasta massihaua avastamist ning täna päevavalgele tulnu täiendab sama kriminaalasja.

«Nagu eelmine aasta, nii ka kogu see olustik ja selle aasta jooksul kogutud täiendavad tõendid näitavad, et tegemist on nõukogude julgeolekuorganite toime pandud tapmistega, 1946. aastast oli neil selline instruktsioon, et kõik tapetute laibad tuleb hävitada või ära peita, et neid üles ei leitaks,» selgitas kaitsepolitseiameti Lõuna osakonna direktor Janek Järva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles