Algas noorte leiutajate konkurss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuni oktoobri lõpuni ootab noorte leiutajate riiklik konkurss kõigi 1.–12. klassi õpilaste nutikaid ideid, mis lahendavad igapäevaelu probleeme või kitsaskohti.

Konkreetset teemat esitatavatele leiutistele sõnastatud ei ole – peaasi, et tegemist oleks ideega, mis mõne probleemi lahendab.

Konkursile tuleb esitada leiutise joonis ja kirjeldus (nii elektrooniliselt kui paberil), võimalusel ka juhendaja arvamus. Konkurss käib kolmes vanuseastmes (1.–4., 5.–9. 10.–12. klass), igas on tööle veidi erinevad nõudmised. Täpne teave töö esitamise kohta ja nõutavate dokumentide loetelu on toodud konkursi veebilehel www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilasleiutajate-konkurss/.

Konkursi auhinnafond on 25 950 eurot – preemiad ootavad parimaid leiutajaid, nende juhendajaid ja edukaimat kooli. Lisaks rahalistele preemiatele ootab parimaid  4.–9. klassi leiutajaid osavõtuvõimalus leiutajate talvekoolist 2013. aasta jaanuari alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles