Helina Rüütel ja Kristin Kuuba võitsid Euroopa noorte karikasarja turniiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel Foto: Mart Mäerand

Nädalavahetusel Leedus Kaunases toimunud Euroopa sulgpalliliidu noorte U19 klassi karikasarja etapi Yonex Lithuanien Junior naispaarismängu võitsid Nõo neiud Helina Rüütel ja Kristin Kuuba.

Nõo sulgpalliklubi esindajatel Rüütlil ja Kuubal oli veerandfinaalis tõsine kolmegeimiline mäng venelannade Alvina Davletova ja Anastasia Ronzhina vastu, mille tüdrukud 21:10; 18:21, 21:5 võitsid. Finaal slovakkide Nikoleta Balintova ja Martina Repiska vastu võideti geimidega 21:18 ja 21:17. 15-aastastele Nõo neidudele oli see juba sel aastal teiseks Euroopa noorte karikavõistluste võiduks.

Teine Eesti naispaar Sale-Liis Teesalu (Triiton) ja Kati-Kreet Marran (Nõo SK) üllatasid kohe esimeses mängus, võites teise paigutusega Leedu naispaari geimidega 2:0. Poolfinaalis kaotasid nad võitluslikus mängus Kuuba ja Rüütli finaalivastastele.

Meeste üksikmängus saavutas Eesti mängijatest parima koha Sten Rääbis Triitonist, kes jõudis veerandfinaali, kuid kaotas seal hilisemale meesüksikmängu võitjale Krzysztof Jakowczukile Poolast geimidega 14:21 ja 15:21.

Kristin Kuuba jõudis naiste üksikmängus samuti veerandfinaali, kus kaotas tasavägise mängu venelannale Alvina Davletovale 19.21; 21:17; 15:21. Meeste paarismängus jõudsid veerandfinaali Triitoni esindajad Sten Rääbis ja Sander Merits.

Samal ajal toimunud U15 klassi noorteturniiril saavutas Kati-Kreet Marran tütarlaste üksikmängus teise koha, kui kaotas finaalis venelennale Anastasia Ronzhinale tulemusega 13:21 ja 14:21. Poiste paarismängus saavutas kolmanda koha Nõo meespaar Albert Tamm - Robert Joonas.

Karikasari annab edetabelipunkte Euroopa juunioride edetabelisse. Turniiril osalesid mängijad Poolast, Slovakkiast, Eestist, Lätist, Horvaatiast, Venemaalt, Soomest ja Leedust. Järgmine Euroopa karikasarja etapp toimub novembri keskel Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles