Kvoodirahaga remont jõuab lõpusirgele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise suure maja remonditööde tähtaeg sai läbi 31. augustil, kuid maja fassaaditööd jätkusid eile täie hooga. Riigi Kinnisvara Aktsiaselts on uueks tärminiks lubanud teatrile 30. oktoobrit.
Vanemuise suure maja remonditööde tähtaeg sai läbi 31. augustil, kuid maja fassaaditööd jätkusid eile täie hooga. Riigi Kinnisvara Aktsiaselts on uueks tärminiks lubanud teatrile 30. oktoobrit. Foto: Margus Ansu

Riigi Kinnisvara ASil on kvoodiraha eest remonditavate hoonete lõpetamiseks aega veel kolm kuud. Tartumaal on viiekümnest remonditavast majast jäänud töid teha veel kahekümne neljal objektil.

Riigi Kinnisvara CO2 projektidirektori Andrus Kõre sõnul on praeguseks Kyoto protokolli alusel CO2 heitmekvoodi müügist saadud raha eest renoveeritud energiasäästlikumaks 296 hoonet üle Eesti. Kokku on nimekirjas hooneid 487.

«Praegu keskendume 191 objekti lepinguliste tööde korraldamisele ning tööde lõpuleviimisele,» lausus Kõre. Rahandusministri määruse järgi peavad kõik tööd olema lõpetatud 17. detsembriks.

Andrus Kõre lisas, et kui kesksuvel nappis kvaliteetset ehitustööjõudu ja mõnedel objektidel tekkisid sellest tulenevalt mahajäämused, siis täna on tunda taas leevenemise märke.

Tartust paigutas Riigi Kinnisvara nn kriitiliste objektide hulka ainult Mart Reiniku kooli, mille fassaadi soojustamine jäi venima kvalifitseeritud tööjõu nappuse tõttu. Objekti lõpptähtaeg on 30. november.

«Materjalitarnijad on hakanud nüüd oma tööd paremini korraldama, mis annab põhjust uskuda projekti tähtaegsesse lõpetamisse,» lausus Kõre.

Suurima tööde mahuga Tartu Ülikooli raamatukogu remondi lõpptähtaeg on samuti 30. november ja kuigi remondi käigus tuli juurde mitmeid lisatöid, peaks raamatukogu direktori kohusetäitja Malle Ermeli sõnul kõik lepitud tähtajaks valmis saama.

«Ehitajale meil etteheiteid ei ole ja kõik viivitused on tingitud konkreetsetest asjaoludest,» lausus Ermel. Kolmandal septembril külastajatele uksed avanud majas pole praegu veel kütet ega ka ventilatsiooni. Raamatukogu remondi peatöövõtja on Merko.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul oli ette teada, et tööd kujunevad pingeliseks ja praegu on linn rahul.

«Võime ju öelda, et töövõtjad ei saa hakkama, aga kui paiskame sellise mahu, siis tekivadki probleemid,» lausus ta ja lisas, et tähtaegu ei saanud edasi lükata. Jürgensoni sõnul moodustavad venima jäänud objektid marginaalse hulga võrreldes nendega, mis saavad õigeaegselt tehtud.

Kvoodiraha remont

Valmis

• TÜ Kliinikumi ravihoone, kutsehariduskeskuse õppehoone Põllu 11c, Võnnu ja Luunja keskkool, põllumajandusmuuseumi linamaja, Elva depoo, Forseliuse gümnaasium, Tartu Turu tn spordihoone, Vara lasteaed/vallamaja/noortekeskus/raamatukogu, maksu- ja tolliameti Tartu kontor, põllumajandusmuuseumi tõllakuur, Tartu depoo, Kambja spordihoone, hooldekodu Härmalõng, kutsehariduskeskuse õppehoone, Rannu keskkool, kutsehariduskeskuse õppehoone Põllu 11a, kutsehariduskeskuse õppekoda Põllu 11b, Aarike hooldekeskus, Tõrvandi komando, Võnnu depoo, Tartu Kesklinna kool, Puhja lasteaed, Tartu laste turvakodu, Melliste meditsiinikeskus, Tartu maavalitsuse hoone.

Pooleli

• TÜ raamatukogu, EMÜ õppehoone, Tartu Tervishoiukõrgkooli ühiselamu, Vanemuise suur ja väike maja, Mart Reiniku kool, EMÜ Võrtsjärve limnoloogiajaam, Vene lütseum, vana anatoomikumi hoone, Tamme ja Karlova gümnaasium, Hiie kooli kõrvalhoone, põllumajandusmuuseumi ekspositsioonihoone, lasteaed Annike ja Krõll, Kivilinna gümnaasiumi hooned, lasteaiad Sass, Helika, Kivike ja Tõruke, põllumajandusmuuseumi peahoone, Tartu maavalitsuse hoone, maa-ameti Tartu büroohoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles