Otsingute käigus leiti teadmata kadunud Arvo surnukeha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal kadunuks jäänud 47-aastane Arvo.
Võrumaal kadunuks jäänud 47-aastane Arvo. Foto: Politsei

Täna jätkusid otsingud leidmaks 13. septembril kadunuks jäänud 47-aastast Arvot, kes oli metsa seenele läinud, otsingud lõpetati kella 14 paiku, kui otsingumeeskond leidis Obinitsa metsast Arvo surnukeha.

Surnukehal vägivalla tundemärke ei olnud ning see saadeti ekspertiisi surma põhjuse väljaselgitamiseks, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Surnukeha kõrvalt leiti tühjad viinapudelid ning politsei esialgselt kogutud info järgi oli mees juba metsa minnes alkoholi tarvitanud. Lõpliku vastuse alkoholijoobe osas annab ekspertiis. Metsa minnes ei olnud Arvol kaasas mobiiltelefoni.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Vallo Koppel ütles, et «külmarohuks» võetud lonks kangemat on praegusel jahedamal ajal mõistetav. Samas tuleb alkoholi pruukida ikkagi täie ettevaatuse ja teadlikkusega, et ei kaotaks aja- ja orientatsioonitaju, misjärel muidu tuttav metsatee isegi võõrana tunduma hakkab. Lootus, et mitteadekvaatses seisundis isik endale abi suudaks kutsuda või ise metsast väljapääsu otsida, on kaduvväike ja tagajärjed täpselt nii traagilised nagu sel juhul.

Koppel rõhutas ka üle, et metsa eksimise korral on laetud akuga mobiiltelefoni kaasavõtmine määrava tähtsusega. Seda ühelt poolt tagamaks, et vajadusel saab enesele abi kutsuda ning teisalt, et korrakaitsjatel oleks võimalik positsioneerimise teel otsitava ligikaudne asukoht määrata.

Arvo kadumisest teatati politseile 14. septembri hommikul. Metsa oli ta läinud aga juba eelmisel päeval. Politsei viis pärast info laekumist läbi maastikuotsingu, kuhu kaasati ka piirivalve teenistuskoerad, piirivalvurid ATVdel ning kopter. Tänastele otsingutele olid lisaks politseiametnikele kaasatud ka kohalikud jahimehed ja kaitseliitlased.

Antud otsinguoperatsioon oli sel aastal Lõuna-Eestis läbiviiduist mahukaim, lisaks ka tagajärgede poolest üks traagilisemalt lõppenuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles