Oksjonile pääsesid pooled teosed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskus.
Tartu loomemajanduskeskus. Foto: Margus Ansu

Kuuendat korda peetavale Tartu noore kunsti oksjonile esitas 37 kunstnikku ligi 80 teost, millest žürii valis oksjonile 39. Enampakkumine on 4. oktoobril Atlantise konverentsikeskuses.

Oksjoni projektijuhi Liina Rausi sõnul ärgitas seekordne teema «Linn» osa võtma paljusid kunstnikke.

«Oksjonile valitud tööde autorite hulgas on nii anonüümseks jääda soovivaid tänavakunstnikke, keda esindavad agendid, kui ka vanameister Eevart Arrak, kes alustas oksjonile esitatud teose maalimist 1972. aastal ja lõpetades 2012. aastal,» lisas ta.

Oma töid esitasid näiteks sellised tuntud kunstnikud nagu Kiwa, Meiu Münt, Andres Sütevaka, samuti juba silma paistnud noored kunstnikud nagu Kadri Nikopensius, Paavo Käämbre, Liisa Kruusmägi jt. Teoste hulgas domineerib maal.

Oksjonitööde kohta valmib kataloog. Töödest koostatakse näitus, mis avatakse Tartu loomemajanduskeskuse trepigaleriis ja kohvikus Spargel (Kalevi 13) 20. septembril.

27. septembril kell 18 algab sama maja seminariruumis (Kalevi 13) oksjoniga seotud loeng. Ettevõtjast kunstisõber Riivo Anton räägib kunstist kui investeeringust.

Pärast loengut on huvilistel võimalik vaadata oksjonitööde näitust, mille tutvustajaks žürii liige, kunstiteadlane Indrek Grigor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles