Oma maale näitavad kolm eri riigi kunstnikku

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Ole (vasakult), Jonas Gasiunas, Pawel Lubowski, Arvidas Zalpis ja Krizysztof Stanislavski tegid näituse kujundamisse vaheaja.
Kaido Ole (vasakult), Jonas Gasiunas, Pawel Lubowski, Arvidas Zalpis ja Krizysztof Stanislavski tegid näituse kujundamisse vaheaja. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseumi viltuses majas avatakse täna kell 17 rahvusvaheline näitus «Maalimise kolm õppetundi». Kahe korruse saalides näitavad oma loomingut eesti maalikunstniku Kaido Ole kõrval tema kolleegid Jonas Gasiunas (Leedu) ja Pawel Lubowski (Poola).

Väljapanek kujundamisse lõid käed külge nii kunstnikud kui ka kuraatorid Krzysztof Stanisławski (Poola) ja Arvidas Zalpis (Leedu).

Viie mehe koostöös on samasisuline väljapanek on olnud varem Poznanis Szyperska galeriis ja seejärel Kaunases Ciurlionise-nimelise rahvusmuuseumi maaligaleriis. Nagu eelmisel korral, on ka nüüd väljapanek täienenud uute töödega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles