Värvimäng sündis vanemate tööst

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Piret Arendi sõnul kasutavad nüüd kõik Päkapiku lasteaia lapsed trepist liikudes uut käsipuud. Turvalisem on selliselt käimine küll, aga võtab kõvasti rohkem aega.
Direktor Piret Arendi sõnul kasutavad nüüd kõik Päkapiku lasteaia lapsed trepist liikudes uut käsipuud. Turvalisem on selliselt käimine küll, aga võtab kõvasti rohkem aega. Foto: Margus Ansu

Päkapiku lasteaia vanematel võtab sel aastal oma järeltulijate rühma saatmine kõvasti rohkem aega kui varem, sest igal pisikesel on vaja koridoris põhjalikult uurida tema silmade kõrgusele maalitud kalu ja päkapikke.

Trepi juurde seinale, umbes täiskasvanu põlvede kõrgusele on pandud uued käsipuud ja nüüd võtavad lapsed teisele korrusele minnes lausa rivvi, et kõik saaksid ikka sellest kinni hoida. Turvalisus on kasvanud, kuid korruste vahel liikumine võtab tunduvalt rohkem aega, muigas direktor Piret Arendi.

Kolme suvekuuga tehti Päkapiku lasteaias erandkorras selline remont, milleks direktori hinnangul muidu oleks läinud viis kuni seitse aastat.

Kõik sai alguse kampaaniast «Lihtne värvida – lihtne aidata», mida korraldab ehituskeemia firma Caparol kolmandat aastat. Osaleda soovijate hulgast valitakse välja kümme lasteaeda üle Eesti, mis saavad tasuta Alpina värvi just nii palju, kui vaja on. Päkapikul kulus seda ligi 400 liitrit.

Varem on Tartumaalt selle konkursi võitnud Triinu ja Taavi lasteaed Tartus ning Midri­maa Luunjas.

Kuna värvimine võeti plaani, taotles direktor linnalt lisaraha, et ka põrandaid parandada. Tema üllatuseks andis linnavalitsus piisavalt palju, et lisaks krohvida laed, vahetada ühes rühmas radiaatorid ning mis kõige uhkem – teha korda mõnikümmend aastat remontimata köök ja hankida sinna uus mööbel.

Hädavajalikud vanemad

Alpina heategevuskampaanias osalejatele on omad tingimused ja üks neist on see, et lasteaial peab olema korralik tugivõrgustik, kes hoolitseb selle eest, et remont ka tehtud saaks.

Päkapikul olid selleks tugivõrgustikuks peamiselt lapsevanemad, kes lõhkusid, krohvisid, pahteldasid, värvisid ja tegid kõike muud, mis ette tuli. Ka uued laste käsipuud tõi üks lapsevanem kaenla all kohale.

Mõned emad-isad käisid abiks päevade kaupa ja pärast oma tööpäeva lõppu, mõned käisid korra-kaks, kuid abilisi oli kogu aeg just nii palju, kui vaja.

Kogu perega remontimas

Lapsevanem Krista Leipsig rääkis, et lisaks kõiksugustele värvimistele-lõhkumistele küüriti maja ka kuni korstnani, puhtaks pesti nii tuletõrjeredelid kui ka vanade malmradiaatorite vahed. Seda viimast tööd tegid abiks käinud Lille maja malevlased hambaharjadega.

Leipsig käis talgutel kogu kolmeliikmelise perega, ka lasteaialaps ise oli kaasas, aitas nii aknaid pesta kui ka värvida.

Talgutel osalemine oli Leip­sigi sõnul täiesti iseenesestmõistetav. «Võib ju viriseda, et kas sellist lasteaeda ma siis tahtsingi. Aga mida ma ise olen selleks teinud, et mul oleks parem lasteaed? Ja tegelikult oli jube mõnus kaasa aidata,» oli ta rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles