Varnja rahvas ootab laadalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kuivatatud kalad ehk vobla. Illustreeriv foto.
Pildil kuivatatud kalad ehk vobla. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Soopärlid ja Peipsi pisarad ehk kuremarjad ning sibulad on Peipsiääre vallas Varnjas korjatud ja üles võetud ning nüüd on aeg need letti lüüa.

Seda teeb MTÜ Varnja Perekonna Selts laupäeval, 8. septembril kodukülas peetaval juba seitsmendal jõhvika- ja sibulalaadal. «Sibul on meil tänavu väga ilus ja seda on kõvasti,» ütles laada üks korraldaja, Varnja raamatukogu juhataja Tatjana Sosnovskaja.

«Jõhvikat kah on, aga seda on soost väga raske kätte saada, soo on väga vesine ja pehme. Aga laadal seda kindlasti pakutakse, ootame ostjaid. Laat on meile pidu, siis küla elab.»

Sibulakilo hind on Peipsi ääres praegu euro kandis. «Hind sõltub ostjast,» märkis Tatjana Sosnovskaja. «Meie küla inimestele meeldib kaubelda ja mida paremini ostja kaupleb, seda odavamalt saab.»

Kauplemine algab kell 9 ja kestab päeval kella kolmeni. Lisaks sibulatele, jõhvikatele ja juurikatele saab vaadata-osta Varnja naiste käsitööd.

Kell 14–15 on Varnja naiste kontsert. Kalameeste muuseumis võib keha kinnitada kalamehe vaaritatud uhhaa ja külanaiste küpsetatud sügisepirukatega.

«Ehk tuleb laadale ka suitsukala,» lisas Tatjana Sosnovskaja. «Mehed käivad praegu usinalt kalal, latikat on täitsa hästi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles