RKAS loodab ERMi valmis ehitada 75,7 miljoniga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue peamaja «Mälestuste väli» eskiis.
Eesti Rahva Muuseumi uue peamaja «Mälestuste väli» eskiis. Foto: RKAS

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) kuulutas täna välja Eesti Rahva Muuseumi uue peamaja ehitustööde rahvusvahelise riigihanke, millele oodatakse pakkumisi kuni 15. novembrini.

RKAS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et muuseumihoone ehitajaga on plaanis leping sõlmida tuleva aasta jaanuaris. Maja enda ehitamine algab tuleval aastal ning lõppeb aastal 2015.

Sellele järgneb veel hoone sisustamine ja muuseumi püsinäituste rajamine. ERMi uus peahoone on plaanis avada 2016. aasta lõpus.

ERMi uue peahoone ehitus jaguneb neljaks hankeks ja ehituslepinguks. Praeguse riigihankega tahab RKAS leida ERMi ehituse peatöövõtja, kelle ülesandeks on uue hoone ehitamine.

Järgneva kolme hankega leitakse peahoone sprinklersüsteemi, maaküttesüsteemi ning välisrajatiste ja –alade väljaehitajad.

Maja projektijärgne suletud netopind on 33 854 ruutmeetrit ning hoone ehitushanke eeldatav maksumus on 59 miljonit eurot. Riigihange viiakse läbi rahvusvahelise avatud hankemenetlusena ja parima pakkumuse edukaks tunnistamise aluseks on madalaim hind, lisas Idnurm.

ERMi rajamise ja sisustamise eeldatav kogumaksumus on koos käibemaksuga 75,69 miljonit eurot.

Tartusse Raadile kerkiva muuseumimaja laiem eesmärk on rajada piirkonda uus kultuurikeskkond. Lisaks muuseumile vajalike näituse- ja laoruumidele luuakse külastajaile võimalused kvaliteetseks vaba aja veetmiseks. Näiteks on ette nähtud ruumid restoranile, kohvikule, erinevatele muusika-, kino- ja teatrisaalidele, seminariruumidele ja õppeklassidele.

Hoone ehitab ja sisustab RKAS. Ehitust rahastatakse kultuurkapitali sihtotstarbelistest toetusest ja RKASi oma- ning laenuvahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles