Rein Kilk asus kõrgharidust omandama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool akadeemilise aasta avaaktus. Pildil uurib rebasenädala kava vastne kirjanduse ja kultuuriteaduse eriala üliõpilane Rein Kilk.
Tartu Ülikool akadeemilise aasta avaaktus. Pildil uurib rebasenädala kava vastne kirjanduse ja kultuuriteaduse eriala üliõpilane Rein Kilk. Foto: Margus Ansu

«Oleks ma 40 aastat tagasi keskkoolis veidi parematele hinnetele õppinud, saanuks riigieelarvelisele kohale,» kahetses Kilk. Nüüd peab ta oma õpingud ise kinni maksma.

Kilk asus sellest sügisest õppima Tartu Ülikoolis kirjanduse ja kultuuriteaduse erialal. Enda kinnitusel kaalus ta ka eesti keele ja kirjanduse või ajalooõpetaja õppekava.

Tasapisi ülikooliellu sisse elav vastne üliõpilane ütles, et esimene ülikoolipäev oli väga tihe. Palju oli kohtumisi õppejõudude ja teiste ülikooli töötajatega, et saada informatsiooni töökorralduse kohta. Õppimine saab tema sõnul olema loodetust päris palju erinev. Eriti üllatas teda, et vajalikud kursused valitakse ja läbitakse individuaalselt. «Oma kursust justkui polegi.»

Koos stuudiumiga tahab end juba endiseks ettevõtjaks nimetav Kilk läbida ka õpetajakoolituse ning ei välista tulevikus näiteks ajalooõpetaja ameti pidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles