Maaülikool läbis esimesena uue hindamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eesti Maaülikool on esimene ülikool Eestis, mis läbis edukalt uut tüüpi hindamise – institutsionaalse akrediteerimise. 28. augustil võttis Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu vastu otsuse akrediteerida Eesti Maaülikool (EMÜ) seitsmeks aastaks.

Rahvusvaheline hindamiskomisjon tõstis esile ülikooli rolli maaelu edendamisel Eestis, samuti ülikooli avatud juhtimisstiili ning üliõpilassõbralikku hoolivat ja hubast õhkkonda. Hinnati maaülikooli häid sidemeid huvirühmadega: tööandjate, vilistlaste ja erialaliitudega.

«Institutsionaalsel akrediteerimisel hindavad eksperdid ülikooli kui terviku toimimise tõhusust ja juhtimise sihipärasust,» sõnas EKKA juhataja sihtasutusest Archimedes Heli Mattisen, «samuti seda, kas ja kuidas ülikool arvestab ühiskonna ootustega ning mil moel tagab oma lõpetajate rahvusvahelise konkurentsivõime.»

Hindamiskomisjon soovitas ülikoolil panustada rohkem rahvusvahelisele turundusele ja avalikkusele suunatud tegevustele. Lõpetajate konkurentsivõime suurendamiseks tuleks õppetöös enam kasutada inglise keelt ning edendada koostööd Eesti ja välisülikoolidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles