Tabivere-Elistvere tee saab tolmuvabaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmav külavahetee. Foto on illustreeriv.
Tolmav külavahetee. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sügisel tahab maanteeamet alustada remonti ligi kuue kilomeetri pikkusel kruusateel Tabivere ja Elistvere vahel. Et tööd on päris palju, on ka tähtaeg tuleva aasta 1. september.

Maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski sõnul on kõige mahukamad pinnasetööd, sest Tabivere-Uhmardu tee on kuni Elistvereni rajatud enamasti turbapinnasele. «Kohati tuleb turvast kuni kolme meetri sügavuseni välja kaevata,» ütles Lužetski.

Kuna teealune pind võib jääda sellest hoolimata kapriisne, kasutatakse mitmekordse pindamise meetodit ehk killustiku- ja bituumenikihid asetatakse mitu korda vaheldumisi. Nii jääb lootus, et aluspinna liikudes teekate ei purune, vaid mängib külmakergitustega kaasa.

«Kui tee saab valmis, jälgime seda paar aastat ja kui pind enam ei liigu, paneme ka kõvakatte peale,» lisas Lužetski. Kaevetööd jäävad eeldatavasti talveks. Kevadel jätkub ehitus muldkeha paigaldamisega, suvel tuleb pindamine.

Lužetski avaldas lootust, et teetööd ei mõjuta enam nii palju kohalike elu, sest paljud on harjunud nüüd Elistverre sõitma Kukulinna kaudu. Varem üsna auklik kruusatee Kukulinnast Elist­verre sai kõva katte viis aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles